Lanserte webcache for Amazons nettsky

Gear6 tilbyr nå en Memcached-basert tjeneste for EC2-kunder.

Lanserte webcache for Amazons nettsky

Gear6 tilbyr nå en Memcached-basert tjeneste for EC2-kunder.

Gear6 lanserte i går selskapets første Memcached-baserte løsning for nettskyen. Denne kalles Web Cache Server for the Cloud og kan tilbys kunder av Amazons nettskytjeneste, Elastic Compute Cloud (EC2). Gear6 planlegger å gjøre løsningen tilgjengelig også for andre nettskyplattformer.

Spesielt skal Amazons nylig annonserte EC2 High Memory Instances være egnet for minnekrevende løsninger som Memcached.

Memcached er et minnebasert mellomlager på applikasjonsnivå som benyttes av mange nettsteder med høy trafikk for å redusere belastningen på underliggende systemer. Dersom resultatet av en kostbar utregning eller et databaseoppslag allerede finnes i mellomlageret, kan man slippe å utføre disse operasjonene kanskje mange ganger i sekundet.

Eksempler på store brukere av Memcached-baserte løsninger er Facebook, Flickr, Digg og Twitter.

Flytdiagram for Memcached og database
Flytdiagram for Memcached og database Bilde: MySQL

Det er fullt mulig å kjøre åpen kildekode-baserte Memcached lokalt på egne servere, men med en nettskyløsning vil man gjerne være bedre rustet mot plutselige økninger i trafikken, uten å måtte investere i maskinvare som er forberedt på slike sjeldne topper.

Web Cache Server for the Cloud tilbys både som en (fra Gear6 sin side) gratis 32-bitsversjon og som et kommersielt og støttet 64-bits produkt med støtte for minnestørrelser over 4 gigabyte. I Amazon EC2 tilbys webcachen som en Amazon Machine Image-basert (AMI) tjeneste med en pris for hver time hvor tjenesten benyttes.

Den ferdige serverinstallasjonen og tjenesten i EC2 skal være hundre prosent kompatibel med Memcached-protokollen. Klientbiblioteker for Memcached er tilgjengelig for svært mange programmeringspråk, inkludert C/C++, PHP, Java, Python, Ruby, Perl, .Net, Erlang, Lua, LISP, and ColdFusion, samt for MySQL og PostgresQL.

Web Cache Server for the Cloud tilbys med et webgrensesnitt og et REST-basert grensesnitt som skal gjøre det enkelt å administrere og integrere løsningen.

Til toppen