BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lar 140 millioner brukere snakke og dele MP3-filer

Amerikanske Aimster nøyer seg ikke med å ha tilgang til 'den harde kjerne'. Nå skal også Yahoo!- og Microsoft-kundene kapres.

Lars Kvanum
19. des. 2000 - 13:48

Amerikanske Aimster er ikke lenger kun for nisjebrukerne og America Online

Ifølge CNet er planen å slippe en ny versjon av den populære klienten førstkommende torsdag. Denne vil, i tillegg til å støtte AOLs Instant Messenger og ICQ, ha støtte for Microsofts MSN Messenger og Yahoo!s prateklient..

I tillegg til sanntidsprating kan brukerne også dele filer seg imellom over dette nettverket, som ofte kalles "sanntidsprat-klientenes Napster".

- America Online har kontroll på mye av markedet, mens MSN og Yahoo! tar innpå ledelsen, sier Aimster-talsmann Johnny Deep som begrunnelse til valget av støtte i klienten.

- Hvis Aimster klarer å integrere støtte for alle fire klientene vil det gi dem tilgang til omtrent 140 millioner brukere verden over, sier han.

En av fordelene med dette programmet er at man får en integrert klient som både gir prating og fildeling i mye større grad enn både MP3-bytteprogrammene og snakkeprogrammene som eksisterer i dag. I tillegg vil de antakelig vis slippe unna mye av problemene Napster fikk, siden de tilbyr mer enn kun fildeling.

En AOL-ansatt sier til CNet News at AOL ikke ser på Aimster hverken som en konkurrent eller en klient som kobler brukere fra forskjellige plattformer sammen, siden de rett og slett henter frem brukeres IP-adresse og legger de på sin egen server.

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.