FORBRUKERTEKNOLOGI

Lar alle overvåke hva som skjer på Internett

Akamai har frigjort et verktøy som gir oversikt over trafikken - og angrepene - på nettet, i sanntid.

7. juni 2007 - 08:21

Den globale internettilbyderen Akamai er spesialisert i høyytelsesaksess for næringslivet, og antas å håndtere mellom 15 og 20 prosent av all trafikken på nettet.

Akamai har nettopp åpnet en ny tjeneste for å visualisere trafikken på nettet: Visualizing the Internet. Tjenesten omfatter flere verktøy som tilbyr forskjellige slags avbildninger av ulike typer trafikk i valgfrie strekninger og områder. Avbildningene foregår i sanntid.

Du kan studere den faktiske trafikkmengden i ditt land eller verdensdel, sammenlikne trafikken over forskjellige strekninger, og overvåke trafikken fordelt på tjenester som e-handel, nyheter og musikk.

Hvis du opplever større treghet enn normalt, kan du bruke Akamai-verktøyet til å undersøke hva det skyldes: Det viser hvor det er forstyrrelser av ulike typer. Det tegner også et bilde av hva slags nettangrep pågår til enhver tid.

Hovedbildet viser trafikkmengden og fordelingen per verdensdel.

Her vises pågående nettangrep. Det forstørrede området kan flyttes over hele verdenskartet.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.