Lar bedrifter leie avanserte mobiler

Nystartede Newphone leier ut knalldyre mobiler og tjener allerede penger. Slik fungerer regnestykket.

Nystartede Newphone leier ut knalldyre mobiler og tjener allerede penger. Slik fungerer regnestykket.

Newphone etablerte seg på det norske markedet i fjor sommer etter å ha prøvd ut forretningskonseptet med videresalg av mobiltjenester åtte måneder i Sverige.

Det er gründeren Otto M. Isaksen som i 1994 etablerte NetSource og senere solgte til Christen Sveaas, som står bak Newphone. Nå tilbyr han leie av mobiltelefoner. Tjenesten skal allerede ha gått i pluss i november.

I en helsides annonse i Dagens Næringsliv tilbyr Newphone gratis og avanserte mobiltelefoner av type Sony Ericsson P910i, Qtek 9090 og S700i, som alle har en utsalgspris i butikkene til mellom 4.000 og 7.000 kroner.

Telefonene leies ut til bedriftsmarkedet til en pris fra 30 til 290 kroner i måneden. Dette er er i utgangspunktet dyrt, men du kan kan trekke fra leiebeløpet fra ringeregningen din. Ringer du for 300 kroner og betaler 290 kroner i leie, betaler du altså bare 10 kroner for å ha mobilen.

Ringing over leiebeløpet koster for Newphone-abonnenter 29 øre i minuttet, 69 øre til andre telefoner og 39 øre for SMS-melding.

Haken for mange interesserte kunder er at Newphone bare åpner for bedriftskunder.

Etter 12 måneder kan bedrifter skifte ut til en ny mobiltelefon. Newphone tar seg av administrative rutiner som videre fakturering.

- Vi tjener godt med penger allerede, sier Isaksen til digi.no, men vil ikke vil røpe hvor mange kunder han har.

Det er yrkesgrupper Newphone henvender seg til, og inntjeningen skjer i en kombinasjon av høyt telefonbruk og avtaler med programvareselskaper som har spesialdesignet programvarer mot yrkesgrupper. Newphone har avtale med mellom syv og åtte programvareselskaper og mottar et engangsbeløp og en godtgjørelse for bruk av programvaren mot Newphone-abonnenter.

Blant annet har Newphone inngått avtale med en kjørerskole, der neste kjøretime blir lagt inn i en nettbasert kalender som kommuniserer direkte mot den avanserte mobilen. Isaksen anslår at selskapet også har gode marginer på tellerskritt, ved å ha en yrkesgruppe som snitt ringer mellom tre til fire ganger mer enn gjennomsnittet.

Erfaringene fra Sverige har vært med på å brøyte vei i Norge. Sverige har stått for all produkttesting, CRM-løsninger, erfaringer med markedskonsepter og fakturering.

Til tross for Forbrukerrådets strenge krav om forbud av lokkepriser, mener Newphone å kunne reklamere for sine tjenester til null kroner ettersom de er rettet mot bedriftsmarkedet.

Det er spesielt mot SMB-markedet Newphone retter sine tjenester. Newphone har hatt stor suksess med samarbeidet til Epocket mot håndverkere. Mobiltelefonen Qtek og programvaren Handyman har blitt nærmest en standard i elektrobransjen.

Håndverkere bruker mobilen til å rapportere hele fakturagrunnlaget med kjøring og hvor mange timer som har vært brukt til oppdragene.

Det skal være flere tusen som allerede har tatt i bruk Qtek, som normalt har en utsalgspris til 7.000 kroner. En bedrift med 15 ansatte ville da ha måtte punge ut 105.000 kroner bare i mobiltelefoner. I tillegg kommer tellerskritt og reparasjoner.

- Vi driver utrolig effektivt med telefoner direkte levert fra grossist og eksterne selgere som lønnes på provisjonsbasis, framholder Isaksen.

Til toppen