JUSS OG SAMFUNN

Lar bedrifter søke om flere domenenavn

Norid endrer regelverket.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
19. okt. 2011 - 11:11

Norid kunngjorde i dag at antallet norske domenenavn som kan registreres av en enkelt virksomhet, økes fra 20 til 100 fra og med den 30. november klokken 10.

Ifølge Norid er 20 domenenavn mer enn tilstrekkelig for de fleste norske virksomheter, men for en del større virksomheter, både private og offentlige, er dette ikke nok.

– Vi har fått klare signaler om at noen har et reelt behov for flere domenenavn, og har dermed vurdert hvordan vi kan møte dette, sier Hilde Thunem, daglig leder i UNINETT Norid, i en pressemelding.

Mange virksomheter har trolig kunnet omgå begrensningen ved å registrere ytterligere domenenavn ved å etablere mer eller mindre sovende datterselskaper.

I pressemeldingen skriver Norid at kvoten først og fremst er et virkemiddel for å begrense spekulasjon og hamstring av domenenavn, da nettadresser er en begrenset ressurs.

– I dette spørsmålet er det vanskelig å finne en løsning som både ivaretar flertallet og mindretallet, men de rådene vi har mottatt fra forskjellige interesseorganisasjoner, er at vi bør øke kvoten, sier Thunem. Det er medlemmene i Norpol som har kommet med sine synspunkter om saken.

Hun presiserer at noen av disse har hatt interne avveininger for å komme fram til et standpunkt, men at alle har konkludert med at kvoten bør økes.

Norid innfører også en endring i forbindelse med klagesaker, noe som er et resultat av at kvoten økes. Fra og med den 30. november vil en domeneabonnent som taper en klagesak, måtte dekke klagegebyret. Dette gjøres for å motvirke uheldige virkninger av kvoteøkningen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.