Lar brukerne utveksle rettelser til GPS-kart

TomTom åpnet tirsdag for at brukere av GPS-enheter kan dele egne forbedringer til kartene.

Lar brukerne utveksle rettelser til GPS-kart

Selv om de fleste leverandører av GPS- og navigasjonsutstyr tilbyr jevnlige oppdateringer av de tilgjengelige kartene, kan endringer skje over natten. Innen disse kommer med i oppdateringene, kan endringene i verste fall være borte igjen. Dette kan for eksempel være omkjøringer på grunn av veiarbeid eller sesongavhengige interessepunkter.

Nederlandske TomTom, en av de store leverandørene av navigasjonsløsninger, introduserte denne uken en løsning selskapet kaller Map Share. Løsningen lar TomToms brukere enkelt forbedre sine kart så fort de oppdager endringer på veien. Endringen skal kunne gjøres med noen få berøringer på skjermen til selskapets nyeste navigasjonsenheter, GO 520 og GO 720.

Men oppdateringene trenger ikke bare være tilgjengelige for brukeren selv. Via TomToms Home-program vil Map Share-brukere kunne motta oppdateringer som andre brukere har lagt inn.

– Ved å gjøre millioner av TomTom-brukere over hele verden i stand til gratis å dele og dra gjensidig nytte av hverandres lokale kunnskap hver dag, sikrer TomTom at brukerne har tilgang til bransjens mest nøyaktige og oppdaterte kart, sier Harold Goddijn, toppsjef i TomTom, i en pressemelding.