TELEKOM

Lar fangene ringe rett fra fengselscellen

En ny og smidig løsning i Kristiansand fengsel gjør også sikkerheten bedre.

7. mars 2008 - 11:15

Aastra Telecom Norway forteller at de har levert en ny telefoniløsning til Kristiansand fengsel. Løsningen lar fanger ringe ut og motta samtaler direkte fra cellen i stedet for i egne rom. Fengselsbetjentene får bedre kontroll med fangenes samtaler, samtidig som denne kontrollen er langt mindre belastende enn tidligere.

Løsningen omfatter systemapparater på hver celle, og trådløse apparater hos hver fengselsbetjent. Systemapparatet fungerer både som toveis høyttalertelefon og som vanlig telefonapparat. Betjentenes apparater brukes til å ta samtaler utenfra og sette dem over til fangene de gjelder.

Ordningen innebærer at betjentene slipper å måtte sitte ved et sentralbord, at fangene slipper å føres i et eget rom for å ta en samtale, og at samtaler kan settes over straks de kommer. I stedet for å kontrollere én samtale om gangen, kan en betjent kontrollere opptil ti samtaler samtidig.

Løsningen er levert og utviklet i samarbeid med firmaet Nordialog Kristiansand. Den omfatter 85 apparater i Kristiansand, og 65 apparater i Arendal.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.