Lar IT-sjefen styre ansattes mobiler

Norske Touch Mobility lar bedriften styre både Windows- og Symbian-mobiler gjennom en webløsning.

Lar IT-sjefen styre ansattes mobiler

Norske Touch Mobility lar bedriften styre både Windows- og Symbian-mobiler gjennom en webløsning.

Smarttelefoner har langt mer funksjonalitet enn rimelige standardmodeller, men alle mulighetene kan også skape problemer for brukerne. Derfor ønsker mange bedrifter å kunne administrere de ansattes smarttelefoner omtrent på samme måten som man administrerer de ansattes PC-er gjennom for eksempel ActiveDirectory for Windows.

Dette kan blant annet innebære at man innfører et felles oppsett på mobilene og at man fratar brukerne en del rettigheter de normalt ville ha hatt, for eksempel det å installere egen programvare.

Norske Touch Mobility lanserte nylig Mobile Management, en administrasjonsløsning for mobiltelefoner som skal støtte både Windows-baserte mobiler og mobiler med støtte for OMA DM (Open Mobile Alliance Device Management), noe som i første omgang gjelder Nokias Symbian og S60-baserte E-serie med mobiltelefoner. Dette er de modellene som har best innebygd støtte for sikkerhet og konfigurasjon. Støtte for andre utbredte telefoner vil bli lagt til etter ønsker i markedet.

Touch Mobility antar at selskapet webbaserte administrasjonsløsning, Mobile Management, er den første på markedet som støtter begge disse plattformene.

- Man har i dagens løsning profiloppbygning tilsvarende ActiveDirectory med policyer på bedrift-, grupper og brukernivå, sier Svein Ingebretsen i Touch Mobility til digi.no.

I profilen ligger alle applikasjoner og innstillinger.

Systemskisse over Mobile Management

Svein Ingebretsen- Det at Touch Mobility er et lokalt selskap som lager hele løsningen selv, gjør det enklere for kundene å få tilpasset løsningen til sine behov, sier Ingebretsen til digi.no.

Samtidig er selskapet en del av det delvis Telenor-eide Kjedehuset.

Mobile Management tilbys kun som en hostet løsning som er knyttet til hver brukers e-postkonto (Exchange). For hver konto koster tjenesten 99 kroner i måneden, men hver bruker kan ha flere mobiler knyttet opp mot den samme Exchange-kontoen uten at dette koster noe ekstra.

Løsningen gjør det mulig å utføre en mengde administrative oppgaver på mobilene, men mye er begrenset til Windows Mobile. Ifølge Ingebretsen kan man på S60-mobilene fjerninstallere programvare, konfigurere Nokia Mail for Exchange-klienten, sperre og slette mobilen, inkludert eventuelt minnekort. På Windows-mobiler kan man dessuten blant annet lage egne knapper og forenkle brukergrensesnittet, en type branding Ingebretsen sammenligner med det som er mulig med Blackberry-mobiler.

Brukergrensesnittet for å slette innholdet på mobiler.

Mobile Management benytter SMS for å få tak i mobilen. Ingebretsen mener dette er avgjørende når det er behov for å sperre eller slette mobilen, siden SMS-tjenesten nesten alltid er tilgjengelig, i motsetning til for eksempel GPRS som enkelte lignende systemer benytter.

Hos Touch Mobility lagres ingen data, bortsett fra e-postadressen og mobilnummeret. Dersom SIM-kortet i mobilen byttes ut, blir det nye mobilnummeret sendt i en melding til Touch Mobilty.

Det er også mulig å konfigurere løsningen til å slette mobilen dersom passordet er blitt tastet inn feil et visst antall ganger.

Løsningen har også rapporteringskontroll på alt, slik at administratorer kan se alt som ligger på mobilen og avinstallere ting brukeren har lagt inn. Også selve administasjonsverktøyet kan inndeles med gruppepolicyer, for eksempel for administrator, helpdesk og mobilbrukerne selv.

Til høyre sees deler av menyen i webgrensesnittet.

Til toppen