BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lar kundene gjøre SAP-jobben

SAP-konsulenter er rådyre. Nå kan kunden gjøre mye av jobben selv.

3. sep. 2008 - 07:20

SAP-kompetanse er noe av det IT-Norge etterspør mest og det anslås at vi har et underskudd på opptil 300 SAP-konsulenter.

Bedrifter trenger enten nye løsninger for sine virksomhetskritiske løsninger eller å skifte ut dem som ble installert på 90-tallet. Behovet er enormt, og SAP selv har uttalt at de innen året skal vokse fra 70.000 til 100.000 kunder globalt.

    Les også:

Den sterke etterspørselen har ført til skyhøye konsulentpriser.

For å imøtekommer behovet lanserer SAP nå et nettverktøy

som kan hjelpe kunden med å forhåndskonfigure løsninger.

Hensikten med å forhåndskonfigurere bransjespesifikke løsninger er å spare kundene for en tidkrevende forstudie og installasjonsfase. Med et system som har ferdig innebygget og oppsatt «beste praksis» for en bransje sikres også kundene at de ikke ender opp med skreddersøm som blir kostbar å vedlikeholde.

Det er SAPs forhandlere som tilbyr disse løsningene. SAP kvalitetssikrer at de definerte standardene følges, og deretter vil forhandlerne etter en revisjonsprosess få kvalifisert sine løsninger som en bransjespesifikk SAP Business All-in-One løsning. Forhandleren forplikter seg også til å levere løsningene til fastprisavtaler.

Når man nå har kommet så langt så er det neste naturlige steget å la kundene selv få lov til å beregne en estimert pris på en komplett prosjektleveranse. SAP har nå lansert en online Løsningskonfigurator der de første forhandlerne har presentert sine SAP Business All-in-One løsninger.

Ved hjelp av verktøyet kan kundene selv definere type løsning, antall ansatte, brukere og hvilke programmoduler man vil ha med i løsningen. Dette er forhåndskonfigurerte løsninger, og derfor er standard oppsettet for bransjen allerede definert.

Kunden kan selv eksempelvis velge til eller velge fra internhandel, reiseregninger, eller tidregistrering avhengig av om dette er aktuelt å ha med i løsningen.

Enhver endring av funksjonalitet gir da også en justering av prosjektets implementeringskostnad fordi det vil påvirke medgått implementeringstid. På samme måte vil simulering av antall brukere eller ansatte gi utslag i lisenskostnad, implementeringstid og eventuell maskinvarekostnad. Verktøyet beregner også kostnaden for applikasjon og databaseservere.

For de fleste kunder så vil det kanskje fortone seg som litt vanskelig å verifisere om en programmodul dekker de behovene virksomheten har på egen hånd. Den ferdigutfylte matrisen har en kortfattet tekst bak hver modul, og hvis man ønsker mer detaljert informasjon har hver modul også en sti til bakenforliggende dokumenter. Ved å klikke på linken til faktaarket får man opp en komplett funksjonsliste for hver modul. Fra denne siden får man også tilgang til den scenariooversikten som følger hver modul.

I prosedyrebeskrivelsen for foretningsprosessene vises beskrivelse av formålet med en bestemt prosess, forutsetningene og en detaljert beskrivelse av de data som prosessen benytter og krever.

I tillegg til å hjelpe kundene med å finne frem til riktig pris og funksjonalitet så kan Løsnings- konfiguratoren også hjelpe kundene svært langt i selve anskaffelsesprosessen. De fleste virksomheter legger ned et betydelig antall timer når de skal lage sine forespørsler og kravspesifikasjoner.

Få SMB virksomheter er bemannet til å gjøre dette på egen hånd og velger derfor å kjøpe bistand fra rådgivere. Disse kjenner sjelden virksomhetens krav så denne fremgangsmåten er også tidkrevende. Med SAPs Løsningskonfigurator for kan kunden selv verifisere om løsningen dekker de funksjonelle og de prosessrelaterte kravene på en hensiktsmessig måte.

Løsningskonfiguratoren retter seg i første omgang mot små- og mellomstore bedrifter innen produksjons, tjeneste- og handelsnæringene og gir innsikt i kostnadsbildet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.