JUSS OG SAMFUNN

Lar myndighetene teste Windows 7

Amerikanske myndigheter skal sjekke at neste Windows-versjon ikke er konkurranse-fiendtlig.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. mars 2008 - 09:55

Det er ikke stort som er kjent om neste versjon av Windows, som foreløpig kalles Windows 7, men ifølge InformationWeek er det nå blitt klart at amerikanske myndigheter har fått tilgang til en tidlig testversjon.

    Les også:

En teknisk komité skal vurdere om Windows 7 har funksjonalitet som bryter med de betingelsene som er blitt satt i et føderalt forlik fra 2002 mellom Microsoft og amerikanske myndigheter angående monopolvirksomhet.

Det antas at det vil bli lagt mest vekt på om operativsystemet favoriserer Microsofts egne applikasjoner framfor tilsvarende tredjepartsprogramvare. I tillegg skal komiteen gjennomføre mellomvare-relaterte tester på framtide utviklingsutgaver av Windows 7.

I en nylig rapport om Microsofts overholdelse av forliket, går det også fram at Service Pack 1 til Windows Vista inkluderer oppdateringer som skal bedre skal tilpasse operativsystemet til antitrust-forliket. Dette inkluderer blant annet tilfeller hvor Vista har overstyrt brukerens valg av nettleser, blant annet i Windows Help Viewer.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.