JUSS OG SAMFUNN

Lar seg låse inn i fem dager kun med Internett og kredittkort

Fire testpersoner har gått med på å bli låst inne nesten helt nakne, og med kun en datamaskin og et kredittkort hver. De skal finne ut om det er mulig å overleve i 100 timer bare ved hjelp av Internett

Therese Werenskiold
11. mai 1999 - 11:48

Testen startet i går, mandag, og deltakerne er låst inne på et hemmelig sted i London, kun iført hver sin morgenkåpe. Den eneste kontakten de skal ha med omverden er via e-post og chat- eller brukergrupper på Internett, melder BBC News.

De vil bli fulgt med et overvåkingskamera for å finne ut hva de gjør, og om overfloden av Internett-tjenester virkelig fungerer. De kan bestille mat, klær og underholdning via nettet, og de bestilte varene blir forhåpentligvis levert på deltagernes rom.

Hver av deltagerne har et budsjett på 500 britiske pund, tilsvarende 6.240 kroner. Testgruppen, som består av folk fra 30 til 67 år, meldte seg frivillig etter å ha sett en annonse i avisen The Guardian. Ingen av dem kjente hverandre før eksperimentet.

Prosjektet er organisert av Microsofts Internett-tjeneste MSN, og Helen Petrie, som er ekspert på interaksjon mellom mennesker og datamaskiner ved universitetet i Hertfordshire, har oppsyn med deltagerne.

- Alle snakker om Internett, men ingen har testet det på denne måten, sier Petrie til BBC News. - I dette studiet skal vi observere hva våre frivillige deltagere gjør i løpet av 100 timer når de kun har tilgang til Internett.

En av de frivillige, en 30 år gammel skuespillerinne fra London, sier hun vil bruke tiden til å finne en jobb på nettet. En annen, en 67 år gammel pensjonist fra Bedfordshire, sier han ikke tror han kommer til å kjede seg, selvom det er lenge å være innelåst i 100 timer.

- Jeg vil bruke tiden til å granske mitt slektstre, og prøve å få kontakt med gamle skolekamerater som jeg ikke har sett på over 40 år, sier han.

Produktsjef for MSN i England, Nickie Smith, sier det har vært en eksplosjonsartet interesse for netthandel de siste seks månedene. - Vi vil teste de nyeste Internett-tjenestene, for å se om det er mulig å overleve bare ved hjelp av Internett og et kredittkort, sier Smith.

Du kan følge deltagerne på nettstedet nedenfor.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.