BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lar to toveis servere bli én fireveis

En ny arkitektur for bladservere gjør det mulig å kombinere to toveis servere til én fireveis, etter behov.

14. okt. 2005 - 15:03

Fujitsu Siemens har lansert en ny type toveis bladserver. Primergy BX630 har to Opteron-prosessorer fra AMD. Serveren er konstruert slik at man kan kople to og to servere sammen for å få fireveis maskiner.

Selskapet mener dette tilfører bladservere en ny fleksibilitet. I noen tilfeller får man utnyttet prosessorkraften best mulig ved å kjøre bladservere i klynger. I andre tilfeller kan det være mer gunstig å velge symmetrisk flerprosessering (SMP) på en maskin med opptil fire prosessorer. Med BX630 er man ikke låst til det ene eller det andre, men kan kople eller frakople to og to servere etter hva oppgaven krever.

Målgruppen for BX630 er tungt belastede terminalservere, webservere eller kommunikasjonsservere.

Sammenkoplingen som gjør det mulig å kombinere to toveis BX630 til én fireveis server, bygger på HyperTransport-teknologien til AMD. Den krever ikke at man kjøper tilleggsmaskinvare. HyperTransport kopler prosessorene sammen. Forbindelsen kan enkelt kuttes når man ikke vil ha den lenger.

BX630 kan leveres med både enkjernede og tokjernede Opteron-prosessorer. Det gjør at man med to BX630 bladservere får en samlet ytelse som tilsvarer en industristandard åtteveis prosessor, ifølge leverandøren.

Redusert strømforbruk og redusert størrelse gjør denne bladserverarkitekturen spesielt egnet for miljøer der man må kunne skalere både oppover (SMP) og utover (klynger), uten å øke det samlede arealet i datasentralen, mener Fujitsu Siemens.

BX630 er tilgjengelig straks i både Europa og Nord-Amerika. Prisen starter på rundt 1800 euro.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.