Lara Croft lanserte Voodoo4 og 5

Lara Croft var hovedpersonen under 3Dfx' offisielle lansering av selskapets nyeste grafikkort under CeBIT-messen fredag.

Lara Croft var hovedpersonen under 3Dfx' offisielle lansering av selskapets nyeste grafikkort under CeBIT-messen fredag.

3Dfx hadde valgt verdens største datamesse som åsted for lanseringen av selskapets neste generasjon av Voodoo grafikkort for både PC og Mac. Selskapet hadde fått med seg Lara Croft til å stå for mesteparten av showet.

Lara Croft spilles for øvrig av den nederlandske modellen Lara Weller. Ikke helt tilfeldig, siden spillet Tomb Raider, hvor Lara Croft er stjernen, nylig kom i sin fjerde utgave.

Det stilles store forventninger til de nye Voodoo-kortene, Voodoo4 4500, Voodoo5 5000 og Voodoo5 5500. Dette er selskapets første kort siden Voodoo3, som kun var en liten oppgradering i forhold til de tidligere Voodoo2 og Voodoo Banshee.

De to rimeligste av de nye kortene er utstyrt med 32 MB minne og finnes i både AGP- og PCI-utgaver. Toppmodellen, Voodoo5 5500 leveres med 64 MB grafikkminne og AGP-grensesnitt. Mesteparten av minne brukes til å generere 3D-grafikken. Men kortene greier likevel en oppløsning på 2048x1536 med 24 bits fargedybde og vertikal oppfriskningsfrekvens på 75 Hz. En kraftig RAMDAC på 350 MHz sørger for dette.

De nye Voodoo-kortene støtter alle de kjente programmeringsgrensesnittene for 3D-grafikk, inkludert DirectX, OpenGL og Glide 3.x.

Alle de tre nye kortene vil komme på markedet i løpet av våren. Prisene er foreløpig ikke klare.

Til toppen