BEDRIFTSTEKNOLOGI

Larry Ellison med smart lagringstriks

Oracle-sjef og gründer Larry Ellison har bygget opp et nytt lagringsselskap som er basert på et smart triks.

2. juni 2005 - 10:46

Larry Ellison konkurrerer til tider med Bill Gates om å være verdens rikeste mann og Ellison har investert i flere IT-selskaper. Et av dem er det hittil hemmelighetsfulle Pillar Data Systems som fikk 100 millioner fra Ellison i 2002.

Først nå letter Pillar på sløret og avslører en anderledes strategi. For det trengs.

Motivasjonen til Ellisions satsning er enkel å tolke. Den ene er økonomisk - ingen ting i IT-bransjen vokser raskere enn lagringsbehovene. Gartner spår 10 prosent vekst i året .

Den andre er at Ellison kan understøtte Oracle med ny og billigere lagringsteknologi.

Ellison og Pillar satser mot ekstreme odds, for svært mange andre har sett på vekstkurvene for lagring de siste årene og det har vært satset ekstremt med penger i sektoren - uten særlig hell. Bare amerikanske venture-selskaper har pøst 5,8 milliarder dollar i 142 lagringsselskaper siden 1999, skriver Wall Street Journal.

I tillegg kommer selskaper som Opticom, men fremdeles er det EMC, Network Appliances, Hitachi og de etablerte aktørene som dominerer.

Pillar avslører nå at selskapet har basert seg på en strategi som - neppe tilfeldig - til forveksling minner om Oracles grid-tankegang. Med Pillars systemer skal man kunne lagre alle typer data på tvers av de samme systemene, enten de er koblet opp som mer avanserte SAN-systemer eller i NAS-systemer (network-attached storage).

Dette minner om Oracles "sett sammen og bruk alle typer servere fritt i et grid"-tankegang.

Systemet er ment til å samle alle typer lagringsbehov på den samme maskinvaren. Slik er det ikke i dag - transaksjonsdata som er i bruk legges på dyrere spesialsystemer og så går man nedover til tregere systemer og til slutt tape etterhvert som behovet for fart faller.

Med et smart triks mener Pillar det er mulig å lagre alt på de samme diskene. Med intelligent programvare lagres de data som krever raskest aksess- og overføringstid i de ytterste sektorene på harddisk-platene, for her er farten mye høyere enn innerst.

Knepet er dog ikke helt nytt, skriver Wall Street Journal. Blant annet bruker 3PARdata den samme teknikken.

Her på Pillars nettsider kan du lese mer om selskapets teknologi.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.