BEDRIFTSTEKNOLOGI

Larry: - Jeg elsker Opera

Den engelske Internett-leverandøren Totalise Plc gir bort 40.000 lisenser av den norske nettleseren Opera til sine kunder. Og Oracle-sjef Larry Ellison skjønner britene godt: - Jeg elsker Opera, sier han.

Øystein Kvistad
14. okt. 1999 - 14:22

- Jeg elsker Opera. Det er en fantastisk nettleser. Jeg bruker den selv.

Mangemilliardær og Oracle-sjef Larry Ellison var overstrømmende i sin omtale av den norske nettleseren, da Opera Softwares Lars Frelsøy under Internet World Fall 99 våget seg frampå med spørsmålet om hva fremtiden vil bringe for dagens nettlesere.

- Opera? I know Opera. Very cool browser, avbrøt Ellison, før han fortsatt med uhemmet skryt (se omtrent en time ut i webcast-en) av den lille norske utfordreren til gigantene Netscape og Microsoft.

- Nettleserne går samme vei som operativsystemene og mikroprosessorene. De blir vokser seg stadig større og får flere og flere funksjoner, mange av dem har du ikke bruk for. Selv bruker jeg Opera fordi jeg kun trenger en liten og rask nettleser. Jeg er en stor fan, sa Ellison.

Og Operas fan-klubb vokser seg stadig større.

- Via vårt samarbeid med British Telecom har Opera nylig inngått en avtale med Totalise Plc som innebærer at Internett-leverandøren vil gi bort hele 40.000 lisenser av vår nettleser til sine kunder, opplyser business development manager Lars Frelsøy i Opera Software til digi.no.

Etter det digi.no erfarer blir dette imidlertid bare for smuler å regne i forhold til en avtale som Opera ventes å inngå med en tysk internettleverandør om kort tid.

Frelsøy bekrefter at noe stort er på gang, men understreker at avtalen ennå ikke er undertegnet og at han derfor ikke kan si noe konkret om hvem det er snakk om.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.