BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Larry kastet meg ut

SalesForce-sjefen tatt av plakaten. Skylder på Oracle-bossen.

Salesforce-gründer Marc Benioff hevder Oracle føler seg truet av dem.
Salesforce-gründer Marc Benioff hevder Oracle føler seg truet av dem. Bilde: Reuters/ROBERT GALBRAITH
5. okt. 2011 - 09:37

Foredraget Marc Benioff skulle holde onsdag morgen amerikansk tid, på Oracles store kundesamling OpenWorld 2011 i San Francisco, er kansellert.

SalesForce.com-sjefen meldte i går at han var blitt dumpet fra konferansen, mindre enn et døgn før han skulle på scenen.

I en serie twittermeldinger gir han sin tidligere kollega og mentor, Oracle-toppsjef Larry Ellison skylda for den plutselige vrakingen.

- Larry just cancelled my keynote tomorrow! Beware of the false cloud!

Det er ikke siste ord fra Benioff. Han fulgte opp med å invitere publikum til en egen seanse ved et nærliggende hotell. - The show must go on! Sorry Larry, skriver han.

Oracle hevder i en uttalelse at de ikke har vraket foredraget hans, men at de derimot har sett seg nødt til å gjøre endringer grunnet «overveldende oppmøte» på konferansen, som er ventet å trekke nærmere 45.000 deltakere. Endringene har så langt ikke materialisert seg i det offisielle programmet.

Få synes uansett å feste særlig lit til den forklaringen. Benioff har ved en rekke anledninger latterliggjort Oracles strategi, særlig deres tilnærming til nettskyen.

The show must go on: Sorry Larry, skriver SalesOffice-sjefen i en twittermelding.
The show must go on: Sorry Larry, skriver SalesOffice-sjefen i en twittermelding.

Oracles databasemaskin Exadata og Exalogic-system («nettsky i en boks») har han avskrevet som noen oppblåste bokser, som verken dekker ønskene eller behovene til moderne virksomheter.

Senest i forrige uke, på SalesForces egen Dreamforce-konferanse, brukte han mye tid på å advare mot tilfeller av «false cloud», altså en kunstig eller falsk tilnærming til nettskyen.

Forholdet mellom Benioff og Larry Ellison skal være komplisert. Ellison var en tidlig og avgjørende investor i SalesForce-prosjektet den tidligere Oracle-direktøren startet på slutten av 1990-tallet.

Selv om begge offentlig har uttrykt beundring og respekt for hverandre, er de rivaler i CRM-markedet. Begge har kommet med uttalelser og stikk om konkurrentens tilnærming og strategi. I fjor stemplet Ellison Salesforce sin produktportefølje som «bare et par nettapplikasjoner og en svært begrenset plattform».

Forbes, som allerede for en uke siden spådde at det kunne bli bråk mellom dem, omtaler de to herrene som «frenemies». Uttrykket, som vel ikke har noen god norsk oversettelse, er sammensatt av friend og enemy, altså venn og fiende.

Betalte en million dollar

Benioff skal ha betalt én million dollar for å få lov til å prate på OpenWorld, men lar seg ikke bekymre nevneverdig av vrakingen. Ifølge New York Times får han dessuten tilbake dollarmillionen han betalte.

- Dette var det beste som kunne skje. Nå får jeg gratis publisitet, og det er åpenbart at Oracle føler seg truet av oss, sier SalesForce-sjefen til avisen.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.