Larry leverte trass nedgang

Oracle, verdens nest størst programvareselskap, la i går frem resultatene for sitt fjerde fiskale kvartal. Det var knyttet stor spenning til resultatene, og investoren trakk et lettelsens sukk etter at tallene kom frem. I Norge ble det rekord

Verdens nest største programvareselskap, Oracle Corp, la mandag kveld norsk tid frem resultatet for sitt fjerde fiskalkvartal.

Flere hadde ventet at resultatet skulle gjenspeile elendigheten i dotcom-markedet og nedgangen i IT-markedet. Hvis det hadde slått til, og resultatene hadde blitt elendige, kunne det fått særdeles store konsekvenser for NASDAQ-indeksen i USA, og dermed store deler av IT-bransjens aksjekurser.

Men det skjedde altså ikke. Aksjen steg nesten 9 prosent i etterhandelsmarkedet på NASDAQ, melder amerikanske medier.

Nettoinntektene til selskapet beløp seg til 854,9 millioner dollar, 7,9 milliarder norske kroner. Det er en nedgang på 93 prosent fra fjordårets rekord, som var på 4,91 milliarder dollar, 45 milliarder norske kroner. Omsetningen gikk også ned. Oracle omsatte for 3,26 milliarder dollar, 30 milliarder norske kroner. Dette er 3,3 prosent nedgang fra samme periode i fjor, da selskapet omsatte for 3,37 milliarder dollar, 30,9 milliarder norske kroner.

Det melder Wall Street Journal.

Totalt sett har databasevirksomheten til Oracle holdt seg stabilt fra i fjor. Flere analytikere hadde ventet at denne sektoren ville oppleve en nedgang på omtrent 10 prosent. At det ikke ble noe fall i dette markedssegmentet kan Oracle prise seg lykkelig for, siden selskapets andre produktlinjer opplevde en salgsnedgang på 24 prosent. Det melder Wall Street Journal.
Larry Ellison, toppsjef i Oracle, sa at det tøffe markedet, samt et meget bra kvartal i fjor, hadde skylden for den lavere veksten i årets fjerde fiskalkvartal.

Stein Surlien, administrerende direktør i Oracle Norge AS, mener at Norge har gjort det særdeles bra i markedet.


- Jeg er svært fornøyd med utviklingen i Norge. Vi leverte et rekordresultat og nådde alle vekstmål for lisens. Både innen database og applikasjon ser vi sterk vekst og solid margin. Våre tall tyder ikke på svekkelse i det norske markedet, sier Surlien fornøyd.

Det norske datterselskapet av Oracle offentliggjør ikke sine finansielle kvartalsresultater.

Til toppen