BEDRIFTSTEKNOLOGI

Larry sparer kruttet til Craigy

Hvis Craigy og Bear stod ved siden av hverandre, og jeg bare hadde ei kule, ville jeg ikke brukt den på bikkja, sa Oracles Larry Ellison som svar på en kommentar fra Peoplesofts Craig Conway.

15. juli 2003 - 08:02

Larry Ellisons uttalelse kom som en kommentar til en replikk Peoplesofts leder Craig Conway avleverte. Conway skal da ha beskrevet Oracles tilbud om overtagelse "som om jeg skulle spørre deg om jeg kunne kjøpe bikkja di så jeg kunne ta den med ut i bakgården og skyte den".

Da Ellison fikk en mulighet til å svare på denne uttalelsen i forbindelse med en analytikerpresentasjon, la han som vanlig ikke fingrene i mellom.

"If Craigy and Bear were standing next to each other and I had one bullet, trust me, it wouldn't be for the dog", siterer New York Times den fargerike toppsjefen.

Observatører har forlengst fastslått at overtakelsesstriden dreier seg om mer enn en kamp om hvilket av de to selskapene som vil ende opp som den dominerende spilleren i markedet. Det er blitt personlig.     Les også:

Amerikanske medier rapporterer at justisdepartementet ikke har ytterligere spørsmål til Peoplesoft om overtakelsen av J.D. Edwards, og ventelig vil overtakelsen gjennomføres torsdag. Prisen er 1,75 milliarder dollar.

Oracles bud på Peoplesoft er 6,3 milliarder dollar. Her har justisdepartementet innvendinger, og har bedt om mer informasjon om de konkurransemessige implikasjonene.

Om Oracle fortsetter overtakelsesforsøket etter at Peoplesoft overtar JDE er ikke endelig avklart. Dersom justisdepartementet ikke blokkerer overtakelsen, er neste skritt å få retten med på at Peoplesofts "giftpiller" er ulovlige.

Tyske SAP AG er størst i dette markedet, og giganten omsetter mer enn nr 2, 3 og 4 tilsammen. Ellisons idé er at de ved å slå sammen 2, 3 og 4 kan gi SAP sterkere konkurranse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.