Lars Berg blir ikke ny Telia-sjef

Tidligere Telia-sjef, Lars Berg, sier Telia nå er et avsluttet kapittel for han. Nå skal han tvert imot konkurrere mot Telia.

Tidligere Telia-sjef, Lars Berg, sier Telia nå er et avsluttet kapittel for han. Nå skal han tvert imot konkurrere mot Telia.

I stedet er Berg klar for å konkurrere mot Telia som nytt styremedlem i det spanske teleselskapet Telefonica Moviles, skriver Finanstidningen. Berg liker ikke at det spekuleres på han som ny konsernsjef i Telia og avviser alle antydninger om at han skulle være aktuell.

- Nå er jeg konkurrent til Telia, sier han. Vi [Telefonica Moviles] har 22 millioner kunder som er like mye som Mannesmann hadde før vi kjøpte Orange. Telia har 3,5 millioner om jeg husker rett.

Berg sier at stordriftsfordeler er helt avgjørende for tredje generasjon mobiltelefoni. Telefonica samarbeider med finske Sonera, blant annet om en av de svenske UMTS-søknadene. Og selskapet kan snart børsnoteres med en beregnet verdi til 500 milliarder kroner.

I tillegg til Berg er nå også Reinhold Geijer ikke lenger noen kandidat for sjefsjobb i Telia. Før helgen sluttet han nemlig som finansdirektør i selskapet, trolig fordi han fant det uholdbart at ikke han ble tilsatt som selskapets nye konsernsjef, ihvertfall om en skal tro flere svenske medier. Geijer hadde bare hatt jobben i sju måneder og kom to dager etter at Jan-Åke Kark selv hadde varslet sin avgang.

Telia ble børsnotert 13. juni, noe som slett ikke var noen lykkedag, for selskapet har mistet 40 prosent av aksjeverdien siden da. Neste rapport kommer 9. november da selskapet forteller om økonomien i tredje kvartal.

Til toppen