Lars von Trier starter engelsk web-TV

Danskene får en ny TV-kanal som skal være på engelsk, reklamefinansiert og som kun skal sende over Internett. Bak kanalen står blant annet den eksentriske filmregissøren Lars von Trier.

Danskene får en ny TV-kanal som skal være på engelsk, reklamefinansiert og som kun skal sende over Internett. Bak kanalen står blant annet den eksentriske filmregissøren Lars von Trier.

TV-kanalen TVropa.com skal kun eksistere på Internett, og har således potensial til å nå ut til 266 land i verden, noe som skal få giganten Danmarks Radio til å se ut som Mikke Mus, ifølge Elektropas utviklingsdirektør Nils Aalbæk Jensen.

Elektropa er eid av selskapet Zentropa, som blant annet står bak de populære og omdiskuterte filmene 'Idiotene' og 'Festen'.

TVropa skal sende fra studioene i Filmbyen i Hvidovre, og kanalen går på luften i begynnelsen av april, melder Berlingske Tidende.

Det er blant annet Lars von Trier som står bak TVkanalens moderorganisasjon Elektropa, og det er ingenting i veien med selskapets ambisjoner.

- I begynnelsen skal alle programmer være på engelsk. Senere, når vi har fått et internasjonalt gjennombrudd, kommer vi med barne-TV på dansk, sier Aalbæk Jensen til Berlingske Tidende.

Satsingen skal blant annet være finansiert av det avisen kaller en 'IT-investor'.

TV-kanalen skal ha litt av hvert å by på.

- Vi har gått sammen med en meget stor profesjonell nyhetstjeneste som ennå ikke vil ha sitt navn offentliggjort, sier Aalbæk Jensen.

I tillegg skal det produseres programmer om emner som film, musikk, økologi og underholdningsbransjen.

TVropa skal selv produsere en del av sendingene, men de skal også hente inn selvstendige produksjoner som skal betales gjennom reklameinntekter.

Aalbæk Jensen er sikker på lønnsomheten i konseptet, og hevder de vil operere med svarte regnskapstall fra dag én.

Elektropa samarbeider blant annet med Oracle, Hewlett-Packard, bredbåndsoperatøren Teleglobe og portalen Jubii, og er et selskap heleid av Zentropa-gruppen.

Til toppen