Låser opp disken med fingeravtrykk

Nordic VLSI håper de svenske selskapene Fingerprint og Loqware får suksess med sin løsning for åpning av harddisker med fingeravtrykk.

De to svenske selskapene Fingerprint Cards og Loqware Technologies har i dag inngått en lisenavtale i forbindelse med Fingerprints Cards system for gjenkjenning av fingeravtrykk og Loqwares elektroniske lås for harddisker.

Avtalen kan være viktig for det norske selskapet Nordic VLSI som har bistått Fingerprint Cards i utviklingen av deres løsninger. På en presentasjon avholdt nylig avslørte ledelsen i Nordic VLSI at Fingerprint Cards kan bli en svært viktig kunde under forutsetning av at teknologien viser seg kommersielt interessant og Fingerprint Cards har suksess med sine produkter.

Fingerprint Cards har patentert en teknikk for gjenkjenning av fingeravtrykk gjennom analyse av fingermønster, såkalt biometri.

Den biometri-sikrede låsen de to svenske selskapene sammen har utviklet forbi prototypstadiet, skal både kunne integreres i nye PC-er og installeres i eksisterende PC-er gjennom montering av en harddisk med integrert lås. Selskapene regner med at markedet for slikt utstyr er stort.

Loqware skal lansere sine løsninger på COMDEX/Fall 2000-messen i Las Vegas i midten av november.

Systemet skal fungere uavhengig av PC-ens operativsystem og gjøre det umulig for andre enn den rette brukeren å få tilgang til harddisken. Dette gjelder selv om harddisken flyttes til en annen maskin.

Til toppen