FORBRUKERTEKNOLOGI

Låser opp hjemme med mobiltelefonen

En dørklokke med GSM-støtte gjør det mulig å slippe inn besøkende uten at du selv må være hjemme.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. feb. 2007 - 14:08

Mobiltelefonnettet kan benyttes til mye annet enn vanlige samtaler. I tillegg til all den øvrige funksjonaliteten som i dag tilbys mobiltelefoner, er blant annet mange sensorer og avlesere, for eksempel av strøm og vann, i dag tilkoblet mobilnettet.

Nederlandske Waleli planlegger nå internasjonal lansering av selskapet GSM Doorbell-produkt. Dette er en løsning som gjør det mulig å slippe inn mennesker hjemme hos deg selv, uten å måtte være til stede.

Løsningen består av en ringeklokke med intercom-funksjonalitet, en sentral enhet med GSM-støtte og en elektronisk lås. Når noen ringer på dørklokka og ingen er hjemme, vil løsningen ringe opp et utvalgt telefonnummer. Mobilbrukeren og den som ringer på kan da snakke med hverandre. Ønsker mobilbrukeren å slippe den besøkende inn, kan døren låses opp ved å taste inn en kode på mobiltelefonen.

Dette løser flere potensielle problemer, for eksempel behovet for å måtte låse inn håndverkere eller vaskehjelpen, men gjør det også mulig for blant annet husstandens barn å komme inn uten å måtte ha med seg egen nøkkel.

Produktet har vært i salg i Nederland en periode og prøves nå ut i av helsemyndighetene i en av landets regioner. Dørklokken gjør det mulig for hjemmesykepleiere å komme raskt inn hos pasienter etter nødanrop, ved at man slipper å måtte dra til et sentralt nøkkeldepot for å hente nøkkelen til inngangsdøren. I stedet blir den regionale sentralen ringt opp av dørklokken. Operatører ved sentralen kan da åpne døren via GSM-nettet.

Waleli skal i første omgang lansere GSM Doorbell i Nord-Europa. Det er ikke oppgitt hva produktet vil koste. Det er heller ikke oppgitt om dørklokken på noen måte kan integreres med husstandens eventuelle alarmsystem, slik at også alarmen kan skrus av ved hjelp av mobiltelefonen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.