FORBRUKERTEKNOLOGI

Låser opp Mac på enkelt vis

Bank to ganger på mobilen.

Knock lar deg logge inn på Mac ved å banke to ganger på iPhone-skjermen. Dette skal fungere også med mobilen liggende i lomma, noe leverandøren av appen prøver å illustere med dette bildet.
Knock lar deg logge inn på Mac ved å banke to ganger på iPhone-skjermen. Dette skal fungere også med mobilen liggende i lomma, noe leverandøren av appen prøver å illustere med dette bildet.
7. nov. 2013 - 07:46

En ny applikasjon til iOS gjør det mulig å pare iPhone mot en Mac for å kunne logge seg inn på en enkel måte.

Med «Knock» slipper du å taste inn passordet. Som navnet antyder er det tilstrekkelig å banke to ganger på mobilskjermen, slik du normalt gjør på en dør, og vips er din bærbare eller stasjonære Mac-maskin klar til bruk.

Dette skal du kunne gjøre selv med mobilen i lomma. Det er en raskere og tryggere måte å logge seg inn på, hevder selskapet bak.

Appen som ble lansert i forgårs tar i bruk lavenergi Bluetooth 4.0 for sikker kommunikasjon mellom iPhone og Mac, og kan ligge i bakgrunnen på telefonen uten å belaste batteriet nevneverdig.

Konseptet skal være trygt i den forstand at forbindelsen er kryptert med 2048-biters RSA, samt at de aktuelle enhetene må være knyttet mot hverandre i forkant. Det er altså ikke mulig å låse opp andre personers utstyr.

Mister du telefonen er det alltids mulig å logge seg inn på vanlig måte. Det er også enkelt å kutte forbindelsen fra den lokalt installerte Mac-klienten.

Knock selges for 28 kroner i App Store og krever iPhone 4S eller nyere. Følgende Mac-er støttes: Macbook Air fra 2011 og nyere, Macbook Pro fra 2012 og nyere, iMac 2012 og nyere, Mac Mini 2011 og nyere, samt Mac Pro 2013.

Det er ikke oppgitt noen støtte for den nye fingeravtrykksensoren i iPhone 5s.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.