Last ned digi.nos nye søkeprogram

Med vår nye "digiapp" er dine mest brukte søkeverktøy og de siste nyhetene fra digi.no alltid raskt tilgjengelige.

Med vår nye "digiapp" er dine mest brukte søkeverktøy og de siste nyhetene fra digi.no alltid raskt tilgjengelige.

Det finnes en rekke engelske samlevinduer med nyttige verktøy, men ikke noen norske. digi.no har derfor laget et lite program som samler en rekke nyttige søkemuligheter sammen med en liste med våre siste seks siste nyhetssaker.

Programmet åpner et høyt vindu nederst i høyre hjørne av skjermen din. Vinduet ligger alltid på topp, men når du flytter muspekeren vekk blir vinduet gjennomsiktig. Høyreklikker du på digi-ikonet på toppen kan flytte vinduet, lukke eller gjøre vinduet ugjennomsiktig.

Når du skal søke setter du fra deg markøren i søkefeltet du vil bruke - så forsvinner navnet og du kan fylle inn ditt søkeord.

I tillegg til søkene og nyhetslisten får du hjelp til alle typer prosentregning, noe mange roter litt med. Du kan søke på tre forskjellige måter ved å fylle ut to felter og få regnet ut det tredje.

Digiapp er foreløpig et testprosjekt og er laget på en meget enkel måte. Det lille programmet er rett og slett et Internet Explorer-vindu uten menyer og knapper. Innholdet du ser er derfor ikke et program, men en nettside som ligger på digi.nos server. Når du søker eller klikker på en lenke, åpner og viser digiapp resultatet med en vanlige nettside.

Dette er gjort for å skape en system som ikke krever installering og som ikke åpner for sikkerhetsutfordringer. Programmet innstallerer seg nemlig ikke - det er bare en frittstående exe-fil som skaper en snarvei i start-mappen din hvis du ber om det. Det er derfor helt risikofritt å prøve vårt nye program - er du ikke fornøyd sletter du bare filen.

Fordi dette er et test-prosjekt skaper det enkle designet to foreløpige begrensninger: digiapp fungerer bare på Windows og den bruker Internet Explorer. digi.no er svært opptatt av plattform-uavhengighet, men fordi vi som alle andre har begrenset utviklingskapasitet, har vi prioritert det de fleste bruker. Blir digiapp populært, skal vi selvfølgelig skape versjoner som støtter andre operativsystem og andre nettlesere.

Klikk her og velg "last ned" for å få digiapp.exe.

digi.no tar gjerne imot innspill om andre verktøy eller søkemuligheter du kunne tenke deg. Klikk her for sende oss innspill om digiapp.

Til toppen