Last ned Firefox 3.5 nå

Nettleseren er klar i norsk versjon.

Last ned Firefox 3.5 nå

Nettleseren er klar i norsk versjon.

Etter i alt tre forskjellige såkalte RC-utgaver («release candidate») ble i går ettermiddag den endelige versjonen av Firefox 3.5 sluppet.

Den ferske nettleseren er nå tilgjengelig for nedlasting, også i norsk språkdrakt.

Raskere

Versjon 3.5 var opprinnelig planlagt gitt ut godt før årsskiftet og da med versjonsnummeret 3.1. Utgivelsen ble imidlertid kraftig forsinket, i all hovedsak grunnet arbeidet med den nye JavaScript-motoren kalt TraceMonkey.

Versjonsnummeret spratt senere opp i 3.5 for bedre å reflektere de mange utbedringene som den nye utgaven fører med seg.

Viktigst er ytelsen, og den nye versjonen omtales ikke overraskende av Mozilla som den raskeste Firefox hittil.

Ifølge utviklerne er Firefox 3.5 mer enn dobbelt så rask som Firefox 3 og opptil ti ganger raskere enn Firefox 2. For deg som bruker skal dette gi raskere respons og bedre opplevelse ved bruk av webapplikasjoner.

Tryggere

Mozilla sier de har prioritert sikkerhet høyt i denne versjonen. Derfor har de oppgradert funksjonene for anti-nettsvindel og anti-skadevare som er innebygget i nettleseren. I tillegg er det blant annet lagt inn funksjoner for privat surfing, en modus der informasjonskapsler («cookies») og nettadresser ikke lagres.

Det er også mulig å fjerne et enkelt nettsted fra historikken gjennom valget «glem dette nettstedet» i verktøymenyen for bedre å kunne ivareta brukerens personvern.

For oversikt over alle forbedringene se denne siden.

I skrivende stund har akkurat 3 millioner brukere rukket å laste ned den nye nettleseren. Hvert sekund hentes et sted mellom 30-50 nye kopier verden over, ifølge Mozillas egne tall som oppdateres i sanntid.

Det virker denne gang som lite trolig at rekorden som ble satt med utgivelsen av Firefox 3.0 blir slått. Da denne kom i fjor ble nettleseren lastet ned over 8,3 millioner ganger det første døgnet.

JavaScript-ytelsen er ifølge Mozilla kraftig forbedret. Det gjenstår imidlertid å se om du vil merke særlig mye av denne fartsøkningen i praksis.
JavaScript-ytelsen er ifølge Mozilla kraftig forbedret. Det gjenstår imidlertid å se om du vil merke særlig mye av denne fartsøkningen i praksis.

    Les også:

Til toppen