Last ned gratis norsk nettbutikk

Ukjente EZ Systems i Skien deler ut gratis programvare for netthandel og portaler. Begge pakkene er skrevet for Linux.

Det ukjente Skien-selskapet EZ Systems har siden mai i fjor i det stille laget to program-pakker selskapet lanserte i går. Den ene pakken er et avansert system for å lage og presentere nettbutikker, mens den andre lar deg lage nyhetssider med hyppige endringer.

Men EZ Systems skiller seg fra vanlige programvareselskaper. Begge pakkene er skrevet for gratis-operativsystemet Linux og i likhet med Linux, deler selskapet ut begge programvare- pakkene gratis. Du kan også laste ned kildekoden gratis, noe som gjør at du kan tilpasse og videreutvikle programmene selv.

De to programmene eZ-trade og eZ-publishing, dekker de mest vanlige behovene for bedrifter som skal etablere seg på Internett.

- Vi skal tjene penger på brukerstøtte, tilpasninger og videreutvikling for kunder, forteller Aleksander Farstad, arbeidende styreformann i EZ Systems til digitoday.no.

- Programmene våre er ikke hacket sammen som mye annen open source-produkter, men skrevet som en kommersiell programpakke med høy kvalitet og full dokumentasjon. Dette må til for at vanlige bedrifter skal ta i bruk open source-programvare, mener Farstad.

Nyheten om programmene ble spredd til Linux-entusiaster over hele verden i går. For dokumentasjon er skrevet på engelsk og de to programmene finnes i både engelske og norske versjoner.

eZ trade gir
Produktkatalog

Bilder og informasjon om produkter

Handlevogn

Ønskeliste

Kunde-administrasjon

Ordre-administrasjon

Nyheter

Du kan laste ned programmet fra http://trade.ez.no/

eZ Publish gir
Kategoriserte nyheter

Dynamiske og statiske sider

Spørreundersøkelser

Bruker-administrasjon

Lenke-administrasjon

Diskusjonsgrupper

Du kan laste ned programmet fra http://publish.ez.no/

Selskapet har i dag 15 ansatte og er eid av de ansatte og venner av dem.

- Vi har ingen planer om store emisjoner eller børs-notering. Vi ville skape den ideelle arbeidsplassen. Målet er å leve godt av dette samtidig som vi har det gøy, sier Farstad til digitoday.no.

Til toppen