Last ned gratis, norsk tekstbehandler

Snart får du en gratis-konkurrent til Word med norsk stavekontroll. Her kan du laste ned den nesten ferdige versjonen.

Det begynner å dukke opp stadig flere gratis - eller svært billige - alternativer til Word og de andre programmene i Microsoft Office.

Det ene er SkoleLinux-initiativet som har oversatt K-office til norsk, men K-Office finnes bare for Linux og FreeBSD. I tillegg deler Sun ut gratis og selger to versjoner av en konkurrent. Star Office må du betale 500-600 kroner for, men da får du support. Klarer du deg uten, kan du bruke gratisversjonen OpenOffice. Begge versjonene finnes for blant annet Windows og Linux.

Les også:

Foreløpig finnes ikke StarOffice på norsk og det har drøyd med arbeidet å få oversatt OpenOffice. Men så tok Akershus Fylkeskommune og to andre fylkeskommuner tak i saken på eget initativ. Målet er å spare penger på Office-lisenser til de videregående skolene i fylkene.


Nå er OpenOffice Writer, tekstbehandleren i samlepakken, klar i beta nummer to, noe som tilsier at programmet nesten er ferdig. For første gang kan du laste ned Windows-versjonen med norsk stavekontroll. I likhet med Word kan du sjekke stavingen fortløpende og få røde streker under feilstavede ord.

OpenOffice Writer er en moderne tekstbehandler med et hav av funksjoner som skulle tilfredstille de aller fleste brukere, selv om enkelte Word-muligheter mangler. Word-brukere vil finne seg raskt til rette - hovedmenyene har de samme navnene og funksjonene og er plassert på nesten identisk samme sted. Programmet spør de deg også under installasjon om du vil at alle dine doc-filer skal konverteres og åpnes i Writer.

Det eneste rusket digi.no oppdaget da vi såvidt prøvde programmet, var at det starter litt tregt, men dette skyldes trolig at det er en beta-versjon fremdeles.

Her kan du laste ned beta 2 av Windows-versjon av OpenOffice Writer.

Til toppen