BEDRIFTSTEKNOLOGI

Last ned IE11

Ikke lenger Windows 8-eksklusiv.

IE11-betaen er klar til Windows 7. Og for første gang som installasjon uten å være buntet med prøveutgaven av Windows 8.1.
IE11-betaen er klar til Windows 7. Og for første gang som installasjon uten å være buntet med prøveutgaven av Windows 8.1.

Microsoft kom i slutten av juni med prøveversjon av Internet Explorer (IE) 11, men bare buntet sammen med prøveutgaven av nye Windows 8.1.

Direkte fra Build-konferansen i San Francisco kunne digi.no melde at IE-direktør Dean Hachamovitch ikke ville love støtte for eldre Windows-versjoner.

Mindre enn én måned senere er nettleseren klar for Windows 7.

    Les også:

Dette markerer også første gang at IE11-betaen er utgitt som egen installasjon – uten at du samtidig må legge inn et helt operativsystem.

Den såkalte developer preview-utgaven av IE11 fungerer også med Windows Server 2008 R2 (kan også lastes ned her).

– IE11 for Windows 7 gir den samme forbedrede ytelsen, raskere sidelasting, ny standard-støtte for neste generasjons nettsteder, samt oppgraderte F12-utviklerverktøy, fremholder Microsoft i en kunngjøring.

Les om de viktigste nyhetene i IE11.

Flere mangler

Dessverre for Windows 7-brukere er ikke prøveutgaven av IE11 helt identisk. Det mangler en del ny funksjonalitet og er flere markante forskjeller, sammenlignet med Windows 8-utgaven, noe ZDnet påpeker:

* Adressefeltet er fortsatt på toppen av nettleseren, for så vidt som før med IE10. IE11 til Windows 8.1 har flyttet dette feltet til bunnen av skjermen.

* Støtten for opptil 100 samtidige faner mangler. Microsoft oppgir at dette skyldes at IE11 til Windows 7 er en desktop/Win32-applikasjon, og ikke en «moderne» (Metro) app.

* Videostøtte uten nettleser-utvidelser mangler. Mens man på Windows 8 kan nyte film fra Netflix og Youtube uten å bry seg med å installere noe ekstra, er du er fortsatt nødt til å legge inn Flash eller Silverlight.

* Googles SPDY-protokoll glimrer med sitt fravær. Støtte for teknologien som kan gi raskere dataoverføring mellom server og klient er innført i IE11 for Windows 8.

Derimot kan vi konstatere at blant annet WebGL-støtte er på plass. Det er også dekoding av bildefiler ved hjelp av maskinvareakselerasjon, lavere minnebruk og generell ytelsesforbedring, som ifølge Microsoft blant annet gir bedre batteritid på bærbare enheter. Windows 7-utgaven er også utstyrt med forbedringene i selskapets JavaScript-motor «Chakra».

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.