Last ned Internett på klokka

Sveitsiske Swatch plugger inn japanske Sega. Sammen lager de den digitale drømmeklokka ved hjelp av Dreamcast.

Sveitsiske Swatch plugger inn japanske Sega. Sammen lager de den digitale drømmeklokka ved hjelp av Dreamcast.

Swatch-sjef Nick Hayek uttalte i forbindelse med lanseringen av planene i Tokyo i forrige uke at han vil bli svært skuffet hvis ikke klokka selger over én million klokker like etter at den kom på markedet. Den vil koste mellom 130 og 180 amerikanske dollar og lanseres før sommeren (april-mai).

Ved hjelp av spillkonsollen til Sega (Dreamcast) med innebygd modem som koples til Internett. I tillegg gjør trådløs-funksjonene på Swatch-klokkene det mulig å laste ned busstider, kinoplasser og en mengde nytteinformasjon som man kan frakte med seg på håndleddet.

De digitale signalene blir imidlertid ikke mulig å lese på selve klokken: Man er avhengig av å plugge klokken inn i en annen Dreamcast-maskin, eventuelt offentlige steder som kinoer der Sega har installert spesielle adaptere.

Swatch benytter Swatch Access Model som allerede blir benyttet på 500 vintersportssteder i 30 land. I tillegg er klokke-aksessen etablert som adgangskort på museer, kollektivtransport og rekreasjonsområder, skriver Reuters.

Swatch annonserte i desember i fjor at de hadde en e-klokke på gang i samarbeid med Hewlett-Packard (HP). Klokka skal gi adgang til e-post, web og gi muligheter for bruk av enkle dataprogram.

Les:


Swatch lover Internett-klokke

Til toppen