Last ned Microsofts nye grafikkprogram

Microsoft arbeider med en konkurrent til både til Adobes Photoshop og Illustrator - og du kan laste ned beta-versjonen.

Microsoft arbeider med en konkurrent til både til Adobes Photoshop og Illustrator - og du kan laste ned beta-versjonen.

Microsoft publiserte fredag en betautgave av grafikk- og tegneprogrammet ’Acrylic’.

Et tyngre bildebehandlingsprogram og et vektorbasert tegneprogram har alltid vært et hull i Microsofts produktrekke, men dette retter nå selskapet på.

Acrylic er en videreutvikling av Expression, som Microsoft fikk fatt i gjennom oppkjøpet av Creature House i 2003. Av ukjente årsaker har Microsoft altså ventet over to år å gå videre med programmet.

Microsoft beskriver Acrylic som et profesjonelt illustrasjons-, male- og grafikkdesignprodukt. Trolig er navnet ’Acrylic’ bare et foreløpig kodenavn.

Programmet støtter både punkt- og vektorgrafikk i de forskjellige lagene i et bilde. Menyer og verktøylinjer endres i henhold til typen grafikk i laget brukeren arbeider med.

Bildet viser linjetegne-modus (vektor-grafikk) med menyvalgene dette gir. Dette er standard-modus i Acrylic.

Men når man lager et nytt layer (lag), må man velge mellom punktgrafikk eller vektorgrafikk. Velger man punktgrafikk for bildebehandling og maling, forandres både de vanlige tekstmenyene (rød ring) og verktøy-paletten.

Ifølge Betanews kan Acrylic eksportere både til Photoshop-formatet PSD og Acrobat PDF-formatet.

Ifølge Microsoft er det fortsatt en del arbeid som gjenstår før Acrylic kan lanseres. Problemene er særlig knyttet til ytelse og hastighet. Selskapet arbeider derfor nå med å optimalisere koden for å forbedre nettopp dette.

Microsoft har opprettet et betaforum hvor testbrukerne kan komme med tilbakemeldinger. Blant annet er det kommet klager om at brukergrensesnittet er svært ulikt det man har sett fra Microsoft tidligere, mens andre virker svært fornøyde med førsteinntrykket.

Her på Microsofts Acrylic-hjemmeside kan du laste ned betautgaven. Betautgaven kan benyttes i 180 dager.

Til toppen