Last ned ny 64-bits Windows XP-test

En ny testutgave av Windows XP-utgaven tilpasset 64-bits AMD og Intel-prosessorer kan nå lastes ned av alle.

En ny testutgave av Windows XP-utgaven tilpasset 64-bits AMD og Intel-prosessorer kan nå lastes ned av alle.

Helt nye er "Release Candidate 1" (RC1) av Windows XP Professional x64 Edition ikke. Den ble gjort tilgjengelig for MSDN-medlemmer i desember, men skal senere ha blitt tilgjengelig for alle. Nøyaktig når dette skal ha skjedd, er uklart, Microsoft skal ikke ha annonsert utgivelsen.

Versjonen det er snakk om, har build-nummer 1289. Selv om den endelige utgaven nå tydelig nærmer seg - ifølge rykter skal det skje helt i slutten av april, er ikke RC1-utgaven så stabil eller komplett at den bør installeres på maskiner i daglig bruk.

Nettstedet GamePC har skrevet en omfattende omtale av denne versjonen tidligere denne måneden, på et tidspunkt hvor utgaven ennå ikke var tilgjengelig for alle.

    Les også:

Windows XP Professional x64 Edition er laget for å utnytte 64-utvidelsene i AMDs Opteron og Athlon 64-prosessorer, samt i Intels Nocona-baserte Xeon-prosessorer og Pentium 4 i 600-serien. De sistnevnte ventes å bli tilgjengelige i løssalg i midten av februar, selv om de har vært tilgjengelige i ferdige systemer siden i fjor sommer.

Windows XP Professional x64 Edition RC1 vil bli tilgjengelig på CD i februar. Fram til det kan alle bestille den som en nedlastbar ISO-fil fra denne siden. Det kreves registrering av navn og e-postadresse. En e-post med lenke til ISO-filen og en produktnøkkel vil deretter bli sendt til den oppgitte e-postadressen.

Hvis noen skulle stusse over at lenken over ikke fører til noe microsoft.com-nettsted, så kan vi vise til at lenken også er oppgitt på denne siden hos Microsoft. Det skal altså ikke være snakk om noen form for lureri.

Til toppen