Last ned ny Fedora-Linux

Fedora Project er klar med den andre utgaven av prosjektets Linux-distribusjon.

Fedora Project er klar med den andre utgaven av prosjektets Linux-distribusjon.

Den andre utgaven av den noe eksperimentelle Linux-distribusjonen Fedora ble sluppet tirsdag. Nyhetene er store og mange.

Den viktigste nyheten er at Fedora Core 2 inkluderer en implementering av SELinux. Dette utgjør en stor endring i måten brukere, programmer og prosessor samhandler. SELinux er med i standardoppsettet til Fedora Core 2, men brukerne må selv skru det på.

Red Hat har publisert en faq med relevante SELinux-spørsmål i forbindelse med Fedora. Faq-en er tilgjengelig på denne siden.

Nytt er det også at XFree86s X11-implementasjoner er blitt skiftet ut med X.org Foundations nye, offisielle X11R6.7.0 X Window System. Denne utgaven er basert på den forrige offisielle X11R6-utgaven, XFree86 4.4.0rc2, men inkluderer i tillegg et antall oppgraderinger til blant annet Xrender, Xft, Xcurson og fontconfig-biblioteker. Denne utskiftingen har ført til at noen filnavn er blitt endret.

    Les også:

Fedora Core 2 er basert på versjon 2.6 av Linux-kjernen. Dette skal kunne gi blant annet bedre skalerbarhet, bedre ytelse og bedre maskinvarestøtte.

Med den nye Fedora-utgaven følger også GNOME 2.6, KDE 3.2.2 og Xfce 4, et lettvekts skrivebordsmiljø basert på GTK+ version 2.

I tillegg er Subversion 1.0 nå inkludert. Dette er et versjonskontrollsystem som skal kunne erstatte CVS.

Fedora Core 2 kan lastes ned fra denne siden.

Til toppen