BEDRIFTSTEKNOLOGI

Last ned ny Flash Player

Fjerner alvorlige sårbarheter.

Adobe kom i går med versjon 10.3 av Flash Player. Den viktigste grunnen til å laste ned oppdateringen er at det har blitt fjernet en rekke sårbarheter, men denne versjonen inkluderer også noe ny funksjonalitet.

Ifølge sikkerhetsselskapet Secunia dreier det seg om 11 sårbarheter, hvor de fleste kan utnyttes til å korrumpere minnet og i mange tilfeller også kjøre vilkårlig kode på det sårbare systemet. Det er dog ikke kjent at noen av sårbarhetene allerede blir utnyttet av ondsinnede.

Sårbarhetene finnes i Flash Player 10.2 og eldre til både Windows, Macintosh, Linux, Solaris og Android.

Av ny funksjonalitet i Flash Player 10.3 er den viktigste at innstillingsfunksjonaliteten har blitt tettere integrert med både nettlesere og operativsystemer. I Firefox 4, Internet Explorer 8 og nyere, i den kommende Chrome 12 og framtidige utgaver av Safari skal det være mulig for brukerne å slette lokale lokalt lagrede Flash-data fra det samme brukergrensesnittet som brukerne kan bruke til å slette informasjonskapsler (cookies). Adobe nevner ikke Opera i denne sammenheng.

I tillegg er Flash Player Settings Manager nå tilgjengelig direkte fra kontrollpanelet eller systeminnstillingene i både Windows, Mac OS X og Linux. Der får brukeren tilgang til personvern-, sikkerhets- og lagringsinnstillinger knyttet til Flash Player.

PC-versjonene av Flash Player 10.3 har nå fått støtte for akustisk ekkokansellering, som særlig skal gi en bedre opplevelse av samtaler som utføres uten bruk av hodetelefoner. Dessuten tilbyr Adobe nå en ny metode for utgivere av Flash-basert video å analysere bruken, inkludert hvor mye av videoene brukerne faktisk ser. Metoden, Media Measurement for Flash, krever bruk av Adobe SiteCatalyst-produkt, men skal kunne tas i bruk ved å legge til så lite som to linjer med kode på websidene.

Flash Player 10.3 er tilgjengelig fra denne siden. Windows-brukere som har installert andre nettlesere enn Internet Explorer, må installere både en IE-versjon og en versjon for de øvrige nettlesere. Unntaket er Chrome, som har en integrert utgave av Flash Player. En oppdatert utgave av Chrome, som inkluderer Flash Player 10.3 og flere sikkerhetsoppdateringer, ble også gjort tilgjengelig i går. Men blogginnlegget som beskriver oppdateringen, har av ukjente årsaker blitt trukket tilbake*. Hos de fleste brukere vil det bare kreve en omstart av Chrome for at nettleseren skal bli oppdatert.

Brukere av Android 2.2 og nyere kan laste ned Flash Player 10.3 fra Android Market.

    Les også:

*Oppdatert: Det viste seg senere at blogginnlegget ikke var blitt trukket tilbake, men at det var midlertidige utilgjengelig på grunn av et problem med Googles Blogger-tjeneste.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.