FORBRUKERTEKNOLOGI

Last ned nye norske OpenOffice 2.0

Den endelige utgaven av gratispakken OpenOffice 2.0 er klar, på norsk og 35 andre språk.

21. okt. 2005 - 09:15

OpenOffice.org 2.0 er lagt ut til gratis nedlasting på 36 språk, etter en lengre tids offentlig beta-utprøving.

Den norske utgaven er tilgjengelig fra no.openoffice.org. Du kan velge mellom nynorsk og bokmål, og mellom Windows, Mac OS X og Linux. Den norske oversettelsen er finansiert av stiftelsen Åpne kontorprogram på norsk som ble stiftet i august i år. Arbeidet med oversettelsene har foregått helt siden våren 2002. Skolelinux, Akershus fylkeskommune og Møre og Romsdal fylkeskommune har stått sentralt i oversettingsarbeidet, med bidrag fra andre fylkeskommuner og organisasjoner. Stiftelsen mottar gjerne sponsorbidrag.

OpenOffice.org er en kontorpakke som langt på vei kan erstatte Microsoft Office. Den støtter den internasjonale standarden for dokumentformater OpenDocument. Den har egenskaper i forhold til XML, og en ny databasemodul, i tillegg til tekstbehandling, regneark, presentasjonsprogram og så videre.

Brukerne av OpenOffice.org omfatter offentlig og privat virksomhet, også i Norge. Flere organisasjoner erfarer at de kan spare penger på å velge OpenOffice.org, uavhengig av hva slags planer de har med tanke på operativsystem for sine PC-er.

OpenDocument-formatet svarer til myndigheters behov for et format som ikke er eid av noen privat organisasjon, og som man ikke kan miste rettighetene til om man bytter kontorpakke. Det er allerede tilfeller der formatet er eller vil bli påbudt i offentlig virksomhet. Microsoft har kontret med et eget åpent dokumentformat.

Google har kunngjort et engasjement for OpenOffice som kan gi brukerne en rekke spesifikke interaktive tjenester.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.