Last ned nytt system for webprogrammer

Nå kan utviklere teste Adobe Apollo, et nytt system for å lage webapplikasjoner du også kan bruke uten nett-tilgang.

Last ned nytt system for webprogrammer

Nå kan utviklere teste Adobe Apollo, et nytt system for å lage webapplikasjoner du også kan bruke uten nett-tilgang.

Apollo er kodenavnet på en kommende utviklingsplattform fra Adobe som skal gjøre det enklere for utviklere å lage separate skrivebords-applikasjoner basert på teknologier som vanligvis benyttes mest i websammenheng. Dette inkluderer Flash/Flex og HTML/JavaScript.

Apollo-baserte applikasjoner skal kombinere fordelene med webapplikasjoner, inkludert forbindelser mellom brukerne, bred tilgang og enkel utvikling, sammen med styrkene til vanlige applikasjoner, blant annet tilgang til lokale ressurser, enklere bruk av personlige innstillinger, kraftigere funksjonalitet og raskere interaktivitet.

Nå har Adobe sluppet en første offentlig tilgjengelig testversjon av Apollo. Dette er alfautgaver av kjøretidsmiljøet, et utviklersett, prøveapplikasjoner og dokumentasjon. Adobe opplyser at stabiliteten og skrivebordsintegrasjonen vil forbedres i kommende utgaver. Det skal senere også gis forbedret støtte til Ajax-utviklere.

Apollo-applikasjonene skal støtte funksjonalitet som dra-og-slipp, rik tilgang til utklippstavlen, samt ulike former for snarveier. De skal kunne kjøres på samme måten som vanlige applikasjoner - ikke innen innenfor et annet skall eller applikasjon.

    Les også:

En demonstrasjon av hvordan en Apollo-applikasjon kan lages, finnes på denne siden. Bilder av noe Apollo-funksjonalitet finnes her.

Adobe har som mål komme med en ferdig versjon av Apollo og tilhørende utviklerressurser senere i år.

Mer informasjon og nedlastingslenker finnes på denne siden.

Til toppen