BEDRIFTSTEKNOLOGI

Last ned Opera 10.5 allerede nå

Opera Software har gjort unna testarbeidet på rekordtid.

Opera 10.50 vist i Windows 7. Nederst til venstre vises JumpList-innholdet.
Opera 10.50 vist i Windows 7. Nederst til venstre vises JumpList-innholdet. Bilde: Opera
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. mars 2010 - 08:47

Opera Software lanserte i dag Opera 10.50 for Windows. Dette er nettleseren som i første omgang skal presenteres Windows-brukerne som får opp nettleservalgskjermen som Microsoft nå så smått har begynt å rulle ut til enkelte brukere i enkelte land.

Selskapet markedsfører Opera 10.50 som verdens raskeste nettleser. Dette stemmer trolig, dersom man bare ser på lanserte nettlesere. Beta 1-utgaven av nettleseren viste rekordhøy ytelse i testen som ble gjengitt av Betanews for en drøy uke siden. Men en test av RC4-utgaven i går viste noe lavere resultater, samtidig som Chrome 5 viser bedre resultater. Dette gjør at forskjellen på ytelsen til disse to har blitt betydelig mindre.

Det er spesielt på grafikksiden at Opera 10.50 utmerker seg, noe som sikkert skyldes det nye grafikkbibliotektet Vega. Sammen med den nye JavaScript-motoren Carakan forbedres testresultatene av Operas nettlesere kraftig, sammenlignet med Opera 10.1, som egentlig bare slår Internet Explorer.

Men Opera 10.50 - eller 10.5 som Opera Software også kaller den - har mer nytt å tilby.

Den støtter nå et modus for privat nettlesing, hvor man i en gitt fane eller nettleservindu kan besøke nettsteder uten at dette logges på noen måte av nettleseren.

Windows-versjonen av Opera 10.50 skal ha støtte for Aero Glass i Windows Vista og Windows 7, samt Aero Peek og Jump Lists i den nyeste Windows-versjonen. Dermed skal brukeren skal få tilgang til blant annet Speed Dial-oppføringer, faner fra oppgavelinjen.

Den nye Opera-versjonen har også forbedret støtte for webstandarder som HTML5 og CSS3, noe som på sikt vil kunne bidra til mer avanserte webapplikasjoner.

Opera 10.50 for Windows kan lastes ned fra denne siden. En komplett oversikt over alle nyhetene og forbedringene, finnes her.

Opera Software har prioritert å få ferdig Windows-versjonen først denne gangen, men også Mac- og Linux-versjonene skal lanseres om kort tid.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.