UTVIKLING

Last ned større apper uten wifi

Apple har endret grensen i det stille.

Apple rullet onsdag ut iOS7 til brukerne. Samtidig doblet de begrensingen for nedlasting av apper fra 50 til 100 MB. På bildet ser du forskjellen på det nye og den gamle brukergrensesnittet.
Apple rullet onsdag ut iOS7 til brukerne. Samtidig doblet de begrensingen for nedlasting av apper fra 50 til 100 MB. På bildet ser du forskjellen på det nye og den gamle brukergrensesnittet. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg/Getty Images/All Over Press
19. sep. 2013 - 09:04

I det stille har Apple doblet grensen for hvor store apper det er mulig å laste ned utenom wifi-nettet til iOS-enheter. Tidligere var grensen på 50 MB, men i den nye iOS 7, som ble tilgjengelig for brukerne onsdag, er grensen hevet til 100 MB. Det melder Cnet.

Inntil mars i år var grensen på 20 MB, noe som var en stor utfordring for utviklere. Blant annet fikk den norske kjøtt-giganten Gilde problemer med en av sine iOS-apper som ble lansert med brask og bram i fjor: Ved bruk av utendørsreklame ble forbipasserende oppfordret til å laste ned en reklame-app.

Men brukerne måtte ha wifi for å laste den ned. Bransjebladet Kampanje.com meldte at «Gilde gikk i app-fella». Den gangen var grensen på 20 MB, noe som kjapt ble overskredet på apper med Retina-tilpasset grafikk og mye funksjonalitet.

Også for spillutviklere har begrenseningen vært et problem. Endel av app-nedlastingene skjer spontant, og ofte mens brukeren er utenfor rekkevidden av et trådløst nett. Men ved å tvinge brukeren til å laste ned ytterligere nivåer i spillene har flere utviklere kommet seg rundt begrensingen. Med den nye grensen burde ikke dette være et like stort problem.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.