Last ned Vista-beta med BitTorrent

Last ned Vista-beta med BitTorrent

BitTorrent kan være løsningen hvis nedlastingen av Windows Vista Beta 2 går for tregt.

Da Microsoft offentliggjorde Windows Vista Beta 2 i forrige uke, var det mange opplevde at nedlastingssiden var utilgjengelig på grunn av for stor trafikk. Microsoft melder at dette fortsatt kan skje i perioder.

I et nettintervju blir Microsofts Aaron Coldiron spurt om hvorfor selskapet ikke også distribuerer betautgaven ved hjelp av BitTorrent, en protokoll som reduserer belastningen på både den opprinnelige serveren og nettverk, siden belastningen etter hvert fordeles på mange noder.

Coldiron svarer at det både er juridiske og personvernsrelaterte årsaker som gjør at det ikke er noe alternativ for Microsoft å offisielt sponse en BitTorrent.

- Jeg skulle virkelig ønske vi kunne gjør det, men vi kan ikke. Hvis noen tilbyr eller laster ned en torrent, kan vi blant annet ikke garantere at de får en kopi ingen har klusset med.

Betautgavene er selvfølgelig for lengst blitt spredt på alle mulig måter, blant annet i fildelingssystemer, men det ligger alltid en viss usikkerhet knyttet til dette.

Nettstedet Windows Vista Torrent, som nylig er blitt opprettet av to Windows-entusiaster, tilbyr både 32- og 64-bits-utgavene via Windows Vista Beta 2 i form av torrent-filer. Nettstedet fungerer også som den eneste offisielle trackeren for torrenten.

For å sikre at man har fått tak i en urørt kopi, tilbys en MD5-hash som man kan sammenligne med filen når den er ferdig nedlastet. Dette gjøres ved hjelp av tilleggverktøy, men instruksjoner om dette finnes på nettstedet.

Det hele gjøres uten Microsofts godkjennelsen, men man kan vanskelig tenke seg at Microsoft egentlig har noen spesielle innvendinger, siden det er produktnøkkelen som avgjør om bruken av produktet er legal eller ikke. På Windows Vista Torrent-nettstedet henvises brukerne til Microsoft for å få tak i denne.

Microsofts Coldiron forteller at den offisielle nedlastingen gjør at båndbredden går i taket. I slutten av forrige uke leverte selskapet ti ganger så mange produktnøkler som nedlastinger av selve operativsystemet.

Coldiron mener at hvis selskapet hadde satt opp kapasiteten ytterligere, ville det begynne å få negativ effekt for resten av Internett.

- Folk ville få problemer med å se Fotball-VM og lignende, forteller han.

Til toppen