BEDRIFTSTEKNOLOGI

Last opp hele mappestrukturer med Chrome 7

Googles nettleser har fått bedre støtte for HTML-basert filhåndtering.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. okt. 2010 - 11:13

Google kom i går med den sjuende stabile utgaven av nettleseren Chrome. Selv kaller selskapet denne utgaven for milepæl 7.

Denne nye versjonen er ikke preget av så mange nye egenskaper. Google og Chromium-prosjektet har tilsynelatende fokusert på å fjerne noen hundretalls feil. Samtidig har en del funksjonalitet som tidligere var ventet i denne utgaven, blitt utsatt til milepæl 8 eller 9, som etter planen skal komme om henholdsvis seks og tolv uker.

Noen nyheter er likevel å finne i Chrome 7. Blant annet er parsingalgoritmen fra HTML5 blitt implementert i WebKit-versjonen som Chrome 7 bygger på. Denne algoritmen skal gi bedre interoperabilitet på tvers av nettlesere, siden alle nettlesere som implementerer algoritmen skal tolke HTML på samme måte, også når HTML-koden inneholder feil. Mer informasjon om algoritmen finnes på denne siden.

W3C startet i fjor høst arbeidet med et programmeringsgrensesnitt for mer avansert filhåndtering i webapplikasjoner. Det nyeste utkastet ble utgitt i går. File API er designet for å bli brukt i forbindelse med andre programmeringsgrensesnitt og elementer i webplattformen, slik som XMLHttpRequest og DataTransfer-delen i dra-og-slipp-grensesnittet i HTML5.

Firefox 3.6 har allerede støtte for store deler av denne spesifikasjonen, og nå kommer Chrome 7 etter. Men i tillegg til funksjonaliteten som er definert i File API og HTML5, støtter Chrome 7 også opplasting av hele mapper, inkludert hierarkiet av filer og undermapper som ligger i disse, ved hjelp av input-taggen og en parameter som foreløpig kalles webkitdirectory. En beskrivelse av hvordan det hele fungerer finnes her.

Andre nyheter i Chrome 7 er støtte for automatisering ved hjelp av AppleScript på Mac, i tillegg til bedre administrasjon av cookies.

Google har i tillegg fjernet ni sårbarheter fra nettleseren, hvorav flere anses som høyst alvorlige. Enkelte av sårbarhetene berører dog bare Linux-utgaven. En oversikt over sårbarhetene og de øvrige nyhetene i Chrome 7, finnes i dette blogginnlegget.

Blant det som ikke har kommet med i Chrome 7, men som altså har blitt utsatt noen uker, er i alle fall integrasjonen av Googles Instant-søk i adressefeltet i nettleseren og maskinvareakselerert 2D-grafikk.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.