Låste opp fremtidens kopisperre

Princeton-forskerne som dirket opp platebransjens forslag til systemer for antipiratkopiering har lagt ut sin løsning på nettet.

For å stoppe piratkopieringen med MP3 over Internett, må platebransjen først skaffe seg en alternativ teknikk. Gjennom et felles samarbeid, arbeider platebransjen sammen med forskjellige programvareselskaper i et forum kalt Secure Digital Music Initiative.
SDMI mottok og godkjente seks forslag på kopi-sikre teknikker for overføring og salg av musikk over Internett. Etter å ha testet dem selv, la SDMI ut tester av teknologiene på Internett og lovet 10.000 dollar til hackere som klarte å knekke dem.

Det var ikke bare hackere på gutterommet som kastet seg over MP3-alternativet. Forskere fra Princeton University og Rice universitetet samt folk fra legendariske Xerox Palo Alto Research Center forteller nå at de også prøvde seg og lykkes.

Neste uke skal Princeton-forskerne legge frem sine løsninger på et seminar. Forskerne har fått et brev fra musikkbransje-organisasjonen Recording Industry Association of America som hinter om rettssak hvis Princeton offentliggjør løsningene. Men det er for sent med trusler - rapporten er alt spredd på nettet. Blant annet har nyhetstjenesten The Register skaffet seg en kopi.
Her kan du lese først brevet fra RIAA og så den tekniske rapporten.


Princeton-forskerne forteller at de klarte å fjerne vannmerkede musikkfiler fra fire systemer uten at musikkvaliteten ble forringet vesentlig. De to andre teknologiene er bare variasjoner av de fire første, mener Princeton-folkene.

Til toppen