Laster uansett opp Windows 10 til pc-en din

Uavhengig av om du vil oppgradere eller ikke.

Laster uansett opp Windows 10 til pc-en din
Det er langt fra alle som ønsker å takke ja til Windows 10. Microsoft laster nå likevel opp installasjonsfilene - en mappe på flere gigabyte - til pc-en eller nettbrettet deres. Bilde: digi.no

En rekke brukere av pc-er med en nyere Windows-versjon (7 eller 8.1), som verken har installert Windows 10 eller takket jo til dette, har oppdaget at det nylig har blitt opprettet en $Windows.~BT-mappe på harddisken deres, som opptar mellom 3,5 og 6 gigabyte med data.

Leste gjerne denne også: Nye Office får ny oppdateringsmodell 

Har ikke takket ja

Dette er den samme mappen som opprettes for å oppbevare installasjonsfilene når man har takket ja til tilbudet om Windows 10. Men det er fortsatt mange Windows-brukere der ute som ikke har gjort dette, med eller uten hensikt. Noen kan ha gode grunner til å la være.

I dag har mange har så stor harddisk og raskt internettforbindelse av noen gigabyte fra eller til ikke spiller noe rolle. Men det gjelder langt fra alle.

The Inquirer er blant de første til å skrive om dette. Nettstedet sitere en leser som forteller at forteller at hans egen, relativt trege bredbåndsforbindelse var enda tregere enn vanlig i en ukes tid før han fant ut hva det skyldtes – nedlastningen av Windows 10-filene.

Ny Microsoft: – Skeptikerne holder Microsoft skjerpet 

Oppbrukt kvote

Han forteller at andre har opplevd det samme over forbindelser hvor det er begrensede nedlastingskvoter, og at månedskvoten har blitt brukt opp på grunn av denne nedlastningen, som brukeren har liten kontroll over eller kunnskap om.

Microsoft har bekreftet at det hele er tilfellet.

– For personer som har valgt å motta automatiske oppdateringer gjennom Windows Update, hjelper vi oppgraderbare enheter med å bli klare for Windows 10 ved å laste ned de filene de trenger, dersom de bestemmer seg for å oppgradere. Når oppgraderingen er klar, vil kunden bli spurt om å installere Windows 10 på enheten, sier Microsoft i en uttalelse til The Inquirer.

Mer kritikk: Kontroversiell datainnsamling ikke bare i Windows 10