Lastet ned mer enn 50 millioner megabyte

Selv med kraftig komprimering blir det store datamengder med Opera Mini på mobilene.

Lastet ned mer enn 50 millioner megabyte

Selv med kraftig komprimering blir det store datamengder med Opera Mini på mobilene.

Den norske nettleserselskapet Opera Software er en liten aktør sammenlignet med Internet explorer og Firefox på PC-markedet, men de er store på mobil websurfing.

Spesielt populær er Opera Mini, en liten applikasjon som kan kjøre på de fleste mobiltelefoner. Denne nettleseren henter websidene gjennom servere som står hos Opera Software, og det gir selskapet muligheten til å analysere besøkstallene for å se hva som er populært.

I selskapets siste rapport, Opera state of the mobile web for juli 2008, ble tallene hentet inn fra 15,8 millioner brukere. Det var forøvrig en økning på 9,4 prosent fra juni.

Takket være en komprimering av nettsidene på cirka 90 prosent før de sendes fra serverne til mobilene, så sparer mobilbrukerne store beløp på dyre mobile telelinjer. Likevel dreier det seg totalt om 53,8 millioner megabyte med data over de forskjellige teleoperatørenes mobilnett. Det er en økning på 15,2 prosent fra måneden før.

- Vi er godt fornøyd med å se en så formidabel vekst og den store interessen for å nå internett fra mobiltelefoner, sier Jon von Tetzchner, administrerende direktør i Opera Software i en pressemelding.

Rapporten viser hvilke nettjenester som er mest populære i de forskjellige landene, og blant gjengangerne er kjente nettstedergoogle.com, wikipedia.org, yahoo.com, youtube.com, facebook.com. Det er imidlertid stor forskjell på hvor populære de forskjellige tjenestene er i de respektive landene.

Her kan du laste ned rapporten fra Opera Software.

    Les også:

Til toppen