Lastminute.com: 20% lavere kostnader med åpen kildekode

Lastminute.com venter å kutte sine egne IT-kostnader med minst 20 prosent ved å migrere dagens systemer over til åpen kildekode.

Dotcom-pioneren Lastminute.com kaster ut stadig mer av sin gamle programvare. Men i stedet for å erstatte den med oppgraderte versjoner fra samme leverandør, satser selskapet i økende grad på programvare basert på åpen kildekode.

Selskapet vil fortsatt satse på "Wintel-baserte" PC-er, men dets nettsted og applikasjonsprogramvare vil gradvis bli byttet ut med åpen kildekode-basert software, slik som Linux operativsystem, Apache webserver og Jboss applikasjonsserver, forteller teknologisjef Nigel Beighton til magasinet Computing.

Ifølge Beighton ser man raske kostnadsbesparelser gjennom at selskapet kan benytte billigere Intel-basert maskinvare samt at programvare man tidligere betalte dyrt for nå blir helt gratis.

På sikt er det også planen at Lastminute.coms databaser skal migreres over fra dagens Sun-servere til en eller annen Linux-basert løsning.

- Foreløpig er jeg litt tilbakeholden med å gå over til Linux, men det kommer sikkert. Vi satser ikke på noe "big bang", vi holder det tempoet vi føler er forsvarlig, men vår underliggende strategi er at all ekspansjon fra nå av skal gjøres på åpen kildekode-produkter, forteller Beighton.

Til toppen