Lastminute foran vårslepp

En av de virkelig store internett-kometene - Lastminute.com, kan miste mange av sine viktige investorer når bindingstiden på deres aksjer snart går ut.

En av de virkelig store internett-kometene - Lastminute.com, kan miste mange av sine viktige investorer når bindingstiden på deres aksjer snart går ut.

Den britiske nettjenesten Lastminute.com som har spesialisert seg på å omsette overskuddskapasitet på hotell, fly og teater, står foran en milepæl når bindingstiden fra tidligere emisjon snart går ut, heter det fra Financial Times.

Opprinnelig lød bindingstiden fra emisjonen i mars på 180 dager, men flere av de store investorene aksepterte å binde 90 prosent av sine aksjer i ytterligere tre måneder for å unngå et kursras ved ukontrollert salg. Og ved nyttåret løper altså også denne bindingen ut.

Bindingen på aksjen ble inngått mens Lastminute.com aksjen var verdsatt til 2200 kroner, mens den i dag blir handlet for under det halve på 1.000 kroner. Det verdsetter selskapet til 1,8 milliarder norske kroner.

Fra selskapets konsernledelse heter det at man ikke er bekymret for utløpet av bindingstiden.

Et større antall aksjer har blitt løst fra bindingen tidligere uten at det har medført noe større salg, sier ledelsen ved konsernsjef Brent Hoberman.

Hoberman og hans med-gründer Martha Lane Fox har selv ingen planer om å selge noen av sine 17 prosent i selskapet.

Blant de store eierne finner vi Arts Alliance som har den tidligere OL-kunstneren og investoren Thomas Høegh på eiersiden.

Til toppen