Lav Microsoft-profil etter Opera-klage

Microsoft avviser at de skulle hindre PC-brukere fra å installere den nettleseren de vil.

Lav Microsoft-profil etter Opera-klage

Microsoft avviser at de skulle hindre PC-brukere fra å installere den nettleseren de vil.

I går leverte Opera Software, den norske leverandøren av nettlesere til PC-er, mobiltelefoner, tv-bokser med mer, en klage til EU-kommisjonen mot det de mener er en ulovlig Microsoft-monopol på nettlesere.

    Les også:

Opera ber EU ta tiltak for å skille Microsofts nettleser Internet Explorer fra operativsystemet Windows, og for å sørge for at det alltid følger alternative nettlesere på PC-er. De ber videre om at Microsoft må tvinges til å støtte alle de grunnleggende åpne web-standardene som det er bred aksept for i alle utviklermiljøer.

Microsoft har holdt en relativt lav profil etter at klagen ble levert: Det er ikke sendt ut noen offisiell reaksjon sentralt, og selskapets Brussel-kontor har nektet å kommentere anmeldelsen.

Kommunikasjonsdirektør Erik Lae Solberg i Microsoft Norge har imidlertid sendt forskjellige norske medier en e-post som lyder slik:

– Det er viktig å merke seg at PC-brukere har full frihet til å velge hvilken nettleser de vil bruke og til å installere den som sin standardnettleser. PC-produsenter kan også fritt forhåndsinstallere den nettleseren de selv ønsker på de Windows-baserte PC-ene de selger. Microsoft er opptatt av å fremme denne valgfriheten gjennom våre såkalte Windows Principles. For mer informasjon, se: Windows Principles.

– Internet Explorer har vært en integrert del av Windows i mer enn et tiår og støtter en lang rekke webstandarder. Vi mener at det at nettleseren leveres som en del av operativsystemet gagner forbrukere. Forbrukere og PC-produsenter har allerede full frihet til å velge den nettleseren de ønsker. Vi vil selvfølgelig samarbeide med eventuelle undersøkelser fra EU-kommisjonen, skriver Solberg.

Til toppen