BEDRIFTSTEKNOLOGI

Lava fra Netscape

Netscape Communications Corp. lanserer ny teknologi med javabasert grensesnitt for fremtidige Suitspot servere.

Liv Torild Mytting
17. juli 1997 - 11:49

Den nye teknologien, som har fått kodenavn Lava, er basert på et javabasert grafisk brukergrensesnitt og Lightweight Directory Access Protocol (LDAP). Dette er teknologi Netscape har lisensert fra NCWare Technologies Corp. LDAP er en forenklet verson av Directory Access Protocol-protokollen (DAP) og er en protokoll som brukes til å akksessering og søking i katalog- og filstrukturer.

Teknologien skal inkluderes i fremtidige versoner av SuitSpot serverne, som nå går under kodenavnet Apollo. Lavateknologien og apolloserverne vil , ifølge Netscape, bli annonsert i føste halvdel av1998.

Apollo vil være sentral i Netscapes nettverksserversatsing fremover. Det viktigste med denne serverteknologien er at den støtter bruk av distribuerte objekter på kryss og tvers av nettverket, pluss at den støtter operativsystemer som bruker en internettstandard. Teknologien vil gjøre brukerne i stand til å aksessere applikasjoner som kjøres et helt annet sted på nettverket, melder Netscape.

Lava er en kombinert teknologi, som med den LDAP-baserte globale filstrukturen vil være nøkkelen til Netscapes SuitSpot administrasjonsarkitektur. Ifølge Cnet News gir teknologien nettverksadministratorene et sentralisert verktøy som kan brukes til å håndtere katalogstruktur, kataloginformasjon om brukerkontoer, aksesskontroll og konfigurering av data. Systemet håndterer også operativsystemer, applikasjoner og servere andre steder i nettverket.

Mark Andreesen sier til InfoWorld Electric at lavateknologien er et viktig skritt for Netscapes utvikling av applikasjoner og administrering av intranett.

- Siden Lava har administrasjons og sikkerhetsaspektene ved LDAP og javagrensesnittet, er det et kraftig verktøy for kryssende administrasjon. Lava gjør det mellom annet mulig for en bruker å logge seg på intranett-applikasjoner og teknologien byr på kraftig krypterings- og autoriseringskapasitet i et ekstranettmiljø. - Det er et system som både er praktisk og enkelt å bruke, avslutter han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.