RESULTATERFINANS

Lave forventninger til Apple

Ventes å presentere den svakeste veksten på to år.

Apples toppsjef, Tim Cook, forventes å fremlegge labre tall for andre kvartal. Analytikerne tror selskapets inntektsvekst vil bli skadet av at kundene venter på den nye versjonen av iPhone - som kanskje kommer til høsten.
Apples toppsjef, Tim Cook, forventes å fremlegge labre tall for andre kvartal. Analytikerne tror selskapets inntektsvekst vil bli skadet av at kundene venter på den nye versjonen av iPhone - som kanskje kommer til høsten. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press
23. juli 2012 - 08:28

Tirsdag fremlegger Apple resultater for andre kvartal, men forventingene står ikke i taket.

– Det blir dårlig nå, men fantastisk fremover, sier en analytiker til Bloomberg News og peker dermed på hovedårsaken: slapt salg av iPhone.

Kundene venter

Apples viktigste inntektskilde er iPhone, som alle forventer vil komme i en forbedret versjon til høsten. Dette gjør at salget av telefonene nå er slapt ettersom kundene venter til en eventuell nyhet senere i år.

Selskapet har, som vanlig, ikke gitt noen signaler på at det kommer en ny versjon av iPhone men ryktemølla skal ha det til at det kommer en ny og forbedret versjon med større skjerm.

I første kvartal solgte Apple 35,1 millioner iPhone-enheter, mens analytiker Andy Hargreaves i Pasific Crest Securities forventer et salg på 25,4 millioner enheter i andre kvartal.

Venter 9,86 milliarder

Den samme effekten kom i fjor, før selskapet presenterte iPhone 4S i oktober. I kvartalet før lanseringen leverte Apple et lavere resultat enn forventet, noe selskapet ikke hadde gjort før 2003.

Ifølge Bloomberg News vil Apple tirsdag melde om et resultat på 9,86 milliarder dollar, en vekst på 35 prosent fra samme periode i fjor.

Salgsinntektene er ventet å stige med 31 prosent til 37,3 milliarder dollar, 228 milliarder norske kroner. Selv om dette er vekst-tall som vil får de fleste av Apples konkurrenter til å blekne så må man tilbake til 2009 for å finne en lavere veksttakt for selskapet.

Men analytikerne har for vane å undervurdere Apples inntjening. Selskapet har knust forventingene hvert eneste kvartal siden 2003, skriver Bloomberg News.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.