ØKONOMI

Lavere inntekter enn ventet for Googles eier

Googles morselskap Alphabet hadde en omsetning på 76,05 milliarder dollar i fjorårets siste kvartal. Det er noe lavere enn markedet ventet.

Selv om Google-eier Alphabet økte inntektene noe i fjerde kvartal sammenlignet med året før, var omsetningen mindre enn ventet, og overskuddet krympet med en tredel.
Selv om Google-eier Alphabet økte inntektene noe i fjerde kvartal sammenlignet med året før, var omsetningen mindre enn ventet, og overskuddet krympet med en tredel. Foto: Jeff Chiu/AP/NTB

Ifølge Bloomberg var det ventet at inntektene ville ligge nesten en halv milliard høyere og lande på 76,53 milliarder dollar. I samme periode i 2021 lå inntektene på 75,3 milliarder.

Nettoresultatet endte på 13,6 milliarder dollar, som tilsvarer snaut 136 milliarder kroner med dagens kurs. Året før viste bunnlinjen hele 20,6 milliarder dollar.

Alphabet-aksjen falt med over 6 prosent i etterhandelen på Wall Street. Resultatet ble lagt fram da den ordinære handelen stengte etter en optimistisk børsdag.

Som følge av betydelig nedgang i det digitale annonsesalget kunngjorde selskapet nylig at 12.000 mister jobben. Det tilsvarer rundt 6 prosent av arbeidsstyrken. Alphabet har fortsatt utfordringer på forretningsområdet skytjenester, der de konkurrerer mot andre giganter som Microsoft og Amazon.

I likhet med resten av bransjen er også Googles eier under press som følge av stigende renter og økonomisk usikkerhet verden over.

Les også

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.