ØKONOMI

Lavere inntekter enn ventet for Googles eier

Googles morselskap Alphabet hadde en omsetning på 76,05 milliarder dollar i fjorårets siste kvartal. Det er noe lavere enn markedet ventet.

Selv om Google-eier Alphabet økte inntektene noe i fjerde kvartal sammenlignet med året før, var omsetningen mindre enn ventet, og overskuddet krympet med en tredel.
Selv om Google-eier Alphabet økte inntektene noe i fjerde kvartal sammenlignet med året før, var omsetningen mindre enn ventet, og overskuddet krympet med en tredel. Foto: Jeff Chiu/AP/NTB
3. feb. 2023 - 08:22

Ifølge Bloomberg var det ventet at inntektene ville ligge nesten en halv milliard høyere og lande på 76,53 milliarder dollar. I samme periode i 2021 lå inntektene på 75,3 milliarder.

Nettoresultatet endte på 13,6 milliarder dollar, som tilsvarer snaut 136 milliarder kroner med dagens kurs. Året før viste bunnlinjen hele 20,6 milliarder dollar.

Alphabet-aksjen falt med over 6 prosent i etterhandelen på Wall Street. Resultatet ble lagt fram da den ordinære handelen stengte etter en optimistisk børsdag.

Som følge av betydelig nedgang i det digitale annonsesalget kunngjorde selskapet nylig at 12.000 mister jobben. Det tilsvarer rundt 6 prosent av arbeidsstyrken. Alphabet har fortsatt utfordringer på forretningsområdet skytjenester, der de konkurrerer mot andre giganter som Microsoft og Amazon.

I likhet med resten av bransjen er også Googles eier under press som følge av stigende renter og økonomisk usikkerhet verden over.

Mann foran PC med bilde av nettbutikk.
Les også

Netthandelen før jul øker – nordmenn mener de er flinke til å avsløre svindel

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.