Lavere tap kan gi nytt 3G-nett i Norge

3 har slitt med enorme tap, men nå øker endelig sjansene for byggestart i Norge.

Lavere tap kan gi nytt 3G-nett i Norge

Den svenske mobiloperatøren 3 har fått svenske telekunder til å juble og sine eier til å gråte. For 3 har presset prisene hardt i Sverige, men det har koste selskapet enorme underskudd å bygge opp kundemassen i Sverige og etterhvert Danmark.

Ny tall viser at regnestykkene begynner å se bedre ut og det kan øke sjansene for at 3 skal bygge ut et norsk 3G-nett, en lisens selskapet har sittet på i mange år uten å gjøre noe. Og selskapet trenger ikke å åpne et nett får i 2009.

    Les også:

Nye tall fra 3, eid av Investor og Hutchison Whampoa, forteller at driftstapene er mer enn halvert det siste halve året, men de nøyaktige tallene er ikke lagt frem. I 2006 tapte 3 til sammen 3 milliarder svenske kroner i Danmark og Sverige.

Fortsetter selskapet denne utviklingen, får 3 et driftsoverskudd minst i en måned til neste år, skriver di.se som har funnet tallene i årsrapporten til Hutchison Whampoa. 3 har et driftsoverkudd allerede, men det er før "kunde-anskaffelses-kostnadene", det vil si markedsføring og subsidier.

Årrapporten gir også ferske kundetall: 3 har per 22. august 841.000 kunder i Danmark og Sverige, en økning på 25 prosent på et år.