Lavprisutgave av Oracle appserver

Oracle forbereder å lansere en lavprisutgave av sin applikasjonstjener.

Oracle forbereder å lansere en lavprisutgave av sin applikasjonstjener.

I forkant av arrangementet Oracle OpenWorld i London 6. til 8. september, har selskapet gitt analytikere en gjennomgang av en viktig nyhet som vil bli lansert eller i det minste nærmere omtalt der: Oracle Application Server Standard Edition One.

Det dreier seg om en utgave av 10g Application Server, beregnet på å kjøres på servere med opptil to prosessorer, og som følgelig er beregnet på små og mellomstore bedrifter. Prisen er satt til 5000 dollar per prosessor, altså identisk med 10g Database Standard Edition One som ble lansert i fjor.

    Les også:

Ifølge senior vice president Thomas Kurian som organiserte analytikerbriefingen, skal den nye applikasjonstjenerutgaven ta opp konkurransen med Microsoft i en nisje der Oracle mener de andre Java-leverandørene har feilet.

Kurian mener IBM har mye igjen for å gjøre henholdsvis WebSphere Express og DB2 Express til gode alternativ i dette markedet, mens BEA ikke en gang prøver å konkurrere på pris, og heller ikke har en egnet kanal.

Application Server Standard Edition One omfatter webserver, portalserver og integrasjonsverktøy – pluss analyseverktøy og identitetshåndtering – i tillegg til applikasjonstjener, og skulle dermed tilfredsstille Gartners definisjon på «Application Platform Suite», en definisjon som også omfatter Microsoft .Net. Den vil tilbys under Windows, Linux, Mac OS X og diverse typer Unix.

Markedsdirektør Harald Løvvik i Oracle Norge sier til digi.no at han ikke har anledning til å gi spesifikke kommentarer til en lansering som ligger i stykke framover i tid.

– Et produkt som det Kurian refereres å ha beskrevet over for analytikere vil være svært velkomment hos oss. Oracle leder apptjenermarkedet i Norge, og Oracle Norge er svært opptatt av å konkurrere på pris. En sånn type annonsering vil gjøre det mulig for oss å gå enda lenger ned i markedet, og vi ser med forventning fram til det som skjer på OpenWorld i London i begynnelsen av september.

Løvvik understreker at Oracles allsidighet i forhold til plattformer er en viktig faktor i konkurransen mot Microsoft, og at det er en merkbar Linux-interesse blant norske små og mellomstore bedrifter.

Til toppen